La soprano russa Anna Netrebko, considerada una de les grans dives del nostre temps, torna al Palau de la Música Catalana per inaugurar el cicle Palau 100 Grans Veus. Serà el proper dilluns, 13 de juliol, a la Sala de Concerts (20.30 h). Netrebko actuarà en un format excepcional al costat de tres cantants d’un perfil extraordinari com són Ekaterina Gubanova (mezzosoprano), Aleksandrs Antonenko (tenor) i Ildar Abdrazakov (baix), tots ells acompanyats per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), sota la direcció de Marco Armiliato. Junts oferiran un programa format per àries, duos i trios d'òperes italianes que de ben segur sacsejaran el públic barceloní. El concert és el darrer d’una gira que ha portat els artistes a actuar a la Konzerthaus de Viena (1 de juliol), Jardins del Castell de Versalles (4 de juliol), avui al Conservatori Txaikovski de Moscou i el 10 de juliol a l’Smetana Hall de Praga.

Reconeguda com la soprano més admirada del moment i reina indiscutible dels teatres d’òpera més importants del món, l’art d’Anna Netrebko és àmpliament reconegut per la crítica internacional: “Una cantant que simplement ho té tot: una veu de puresa i precisió inusuals, una considerable gamma dinàmica i tonal, imaginació i enginy; tot combinat amb un carisma que fa impossible mirar a un altre costat” («San Francisco Chronicle»).

La soprano russa va debutar al Palau de la Música Catalana el 17 de desembre passat, en el cicle Palau 100, amb gran entusiasme del públic i de la crítica, que en va lloar el carisma i la força lírica. En el concert, que va exhaurir localitats, la soprano va presentar fragments daurats de la literatura operística acompanyada de l’Orquestra Simfònica del Vallès i del tenor Yusif Eyvazov, sota la direcció de Massimo Zanetti.

El concert de dilluns serà el tret de sortida de la sèrie Palau 100 Grans Veus, una de les principals novetats de la temporada 2015-16 del Palau de la Música Catalana, que proposa sis concerts amb algunes de les veus més cotitzades del moment. A la presència d’Anna Netrebko seguirà també aquest mes de juliol el contratenor Xavier Sabata (17/07/2015), una de les veus catalanes més internacionals, amb un programa centrat en Händel. El cicle presentarà també Rolando Villazón, Matthias Goerne i els debuts al Palau de la Música Catalana de Juan Diego Flórez i Magdalena Kožená.

La soprano russa Anna Netrebko inaugura el cicle Palau 100 Grans Veus el 13 de juliol al Palau de la Música Catalana acompanyada d’Ekaterina Gubanova, Aleksandrs Antonenko i Ildar Abdrazakov