El proper divendres, 2 de febrer (Sala de Concerts, 20.30 h), Piotr Beczala, un dels tenors lírics més destacats del moment, torna al Palau de la Música Catalana després de l’èxit del seu debut la temporada passada. Beczala és admirat no només per la bellesa de la seva veu, sinó també pel seu gran compromís amb cada personatge que interpreta, la qual cosa es veurà exposada al màxim nivell en un programa eclèctic articulat des de la cançó italiana fins a la cançó eslava. Piotr Beczala estarà acompanyat al piano per Sarah Tysman, intèrpret que col·labora amb algunes de les veus més importants de l’actualitat.

Així, el tenor polonès dedicarà la primera part del recital, corresponent al cicle Grans Veus, a un repertori lluminós i mediterrani de compositors italians de finals del segle XIX, com Stefano Donaudy, Ermanno Wolf-Ferrari, Ottorino Respighi i Francesco Paolo Tosti, aquest últim un gran mestre de la cançó italiana i autor d’un repertori interpretat pels més grans tenors lírics del segle XX. Beczala oferirà al seu recital, entre d’altres, la que segurament és la cançó més emblemàtica del compositor italià, Ideale.

Després, en un canvi d’univers sonor a la segona part, el programa portarà al Palau els colors més bohemis de la música eslava, amb una selecció dels Zigeunerlieder d’Antonín Dvořák, mostra de la maduresa d’un compositor versàtil i magistral. Completen aquest apropament al repertori en llengua polonesa i txeca algunes peces d’Stanisław Moniuszko i Mieczysław Karłowicz. Tancarà el concert, però, un dels símbols més reconeguts de tota la història del repertori líric: Bezcala mostrarà un tast de la seva personalitat més operística amb “Celeste Aida”, ària de Radamès de l’òpera Aida de Giuseppe Verdi.

Piotr Beczala és convidat habitual a les sales d’òpera més importants del món. Més enllà dels treballs operístics, Beczala ha interpretat obres corals i orquestrals, amb les orquestres més destacades i els directors de més renom del panorama musical actual. Autèntic rei del Metropolian de Nova York, és convidat habitual als principals teatres d’òpera del món. També acaba d’oferir diversos recitals a Frankfurt, Graz, Berlín i Hamburg. Piotr Beczala ha participat en nombrosos CD i DVD. Artista exclusiu de Deutsche Grammophon des del 2012, amb aquest segell ha publicat els àlbums My heart’s delight i The french collection. L’any 2014 el tenor va ser guardonat amb el prestigiós premi Echo Klassik com a cantant de l’any.

El tenor Piotr Beczala torna al Palau de la Música Catalana amb un programa de cançons mediterrànies i eslaves