Dudamel Segona de Mahler

Els diversos perfils de Facebook de la xarxa europea d’auditoris ECHO emetran el proper 13 d’abril, a les 20 h, la versió de La consagració de la primavera que es va interpretar al Palau l’any 2019, sota la direcció de Josep Pons, amb l’Orquestra Simfònica del Liceu

La plataforma Palau Digital (www.palaudigital.cat) ofereix a partir de demà, dimecres 8 d’abril, a les 10 h, en streaming i de manera exclusiva a l’Estat espanyol, el concert amb la Simfonia núm. 2, “Resurrecció” de Gustav Mahler, que va dirigir Gustavo Dudamel al capdavant de la Filharmònica de Munic i amb la participació de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau el 27 de juny de 2019 al Palau de la Música Catalana. El director veneçolà, expert mahlerià, va dirigir la famosa obra del compositor mort a Àustria, que a través dels cinc moviments es qüestiona la vida, la mort i la pèrdua de fe, per ressuscitar i tornar a reconèixer la vida després del final. Una proposta que, per gentilesa d’Unitel, estarà disponible mentre duri el període de confinament decretat per les autoritats i que se suma a l’actual oferta del portal. El canal ARTE va emetre aquest concert en streaming el 29 de març passat i assolí una audiència de 470.000 persones.

El Palau de la Música Catalana, doncs, continua a prop del públic i de tota la ciutadania oferint contingut musical i divulgatiu mitjançant la plataforma Palau Digital i les xarxes socials. Una oferta que inclou la integral de les Simfonies de Beethoven, dirigides per Gustavo Dudamel, amb l’Orquesta Sinfónica Simón Bolívar (la retransmissió de les quals és gentilesa de Camera Lucida Productions) i les darreres produccions del Cor de Cambra del Palau: A prayer for peace, que va incloure l’estrena de l’obra d’encàrrec a David Lang, Stateless; i La justa, una versió escenificada d’aquesta ensalada de Mateu Fletxa. Properament també estarà disponible Tradició i creació, un recorregut per la història del patrimoni coral català,

A més, en el marc del projecte Music of the day from Europe’s Concert Halls, que impulsa l’ECHO (European Concert Hall Organisation), l’organització de sales de concerts més prestigioses d’Europa, i de la qual és membre el Palau de la Música Catalana, s’ofereixen diàriament, a les 20 h i simultàniament a través de Facebook (facebook.com/palaumusicacat), concerts des de les institucions membres. El 29 de març es va emetre A prayer for peace, que va assolir més de 40.000 espectadors, mentre que el dia 13 d’abril vinent el Palau i simultàniament la resta de sales de l’ECHO compartiran La consagració de la primavera d’Stravinsky, dirigida per Josep Pons al capdavant de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu que va tenir lloc al Palau de la Música Catalana el 19 de març de 2019; sens dubte, una nova oportunitat per al públic europeu d’endinsar-se al Palau.

Aquesta iniciativa de l’ECHO suposa un viatge musical de luxe per Europa. La primera emissió conjunta es va efectuar el 23 de març i des de llavors ja s’han emès un total de 15 concerts, que han sumat 1.116.000 reproduccions a tot Europa. Un veritable èxit que permet als espectadors gaudir de les orquestres, directors i solistes més destacats del moment a sales de primer nivell internacional.

Aquestes són les novetats del Palau en aquest període de confinament motivat per la COVID-19, amb l’objectiu d’apropar la música de qualitat a tothom a través de la plataforma nascuda ja fa més d’un any, Palau Digital, i de les xarxes socials.

Sobre Palau Digital

La plataforma www.palaudigital.cat es va estrenar fa un any, amb la col·laboració d’Endesa, com una de les cinc novetats del nou Pla Estratègic 2019-2022, amb l’objectiu de posar a l’abast de tothom l’actualitat, els concerts i continguts musicals del Palau de la Música Catalana. Ara que la institució ha hagut de tancar les seves portes físiques, la plataforma ha esdevingut més que mai una porta virtual a l’oferta del Palau. Actualment el web presenta un total de 50 concerts, alguns en format audiovisual i d’altres en format àudio, 22 pertanyents a la sèrie dels Concerts de Sant Esteve.

També hi ha disponibles més de 60 àudios de conferències divulgatives, masterclasses o trobades amb artistes, la majoria corresponents a l’Hivernacle, el conjunt d’activitats paral·leles que organitza el Palau per enriquir el fet musical. Les darreres conferències accessibles són les de Carlos Calderón amb motiu de l’Any Beethoven, que van culminar amb gran èxit d’assistència durant la integral de les Simfonies amb Sir John Eliot Gardiner i l’Orchestre Révolutionnaire et Romantique.

Cal destacar també l’apartat Palau Series, que ofereix continguts divulgatius de producció pròpia relacionats amb el Palau, la música, el cant coral i el nostre patrimoni, com el documental elaborat per la pròpia institució titulat Palau de la Música Catalana. Resurrecció, en el qual s’explica per primera vegada des de dins què ha permès al Palau superar la crisi de l’escàndol Millet. D’altra banda, també hi ha l’apartat Blog, amb l’actualitat relacionada amb la programació artística, els cors i el Projecte Social en format d’entrevistes, articles o notícies.

Podeu seguir tota l’actualitat al web del Palau de la Música Catalana www.palaumusica.catal Palau Digital www.palaudigital.cat i a les xarxes socials (FacebookTwitter i Instagram) amb les etiquetes #PalauDigital #quenoparilamúsica #elPalauAcasa.

 

Palau Digital ofereix en streaming, de manera gratuïta i en exclusiva a l’Estat espanyol, la Segona Simfonia de Mahler amb Gustavo Dudamel