BLOG-Festa Música Coral 2018_foto_Bofill

El diumenge 23 de febrer de 2020 (17 h) el Palau de la Música Catalana celebrarà la tercera edició de la Festa de la Música Coral, el gran dia de la família coral catalana, un punt de trobada d’entitats i també plataforma de difusió dels compositors i actualització dels sons d’èpoques anteriors.


En el número 371 de la Revista Musical Catalana, corresponent als mesos de gener-abril del 2020, la secció La Casa dels Cants obre amb la celebració de la Festa de la Música Coral 2020. Us convidem a llegir l’article de Martí Marimon en què ens explica els orígens de la Festa, tot convergint passat i futur, impuls i il·lusió, art i patrimoni, i creació i contemporaneïtat. Podeu adquirir la Revista als punts de venda habituals i a La Botiga del Palau, o bé la podeu obtenir en versió digital a través del portal de premsa i revistes en català iQuiosc.cat.

El gran dia de la família coral catalana

Al concert de la Festa de la Música Coral s’estrenaran les vuit obres premiades del III Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català i dels VIII Premis Catalunya de Composició Coral, que promou la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC), així com l’obra coral pòstuma Parets de llum de Carles Guinovart, dedicada al Palau de la Música Catalana.

En el seu article, Martí Marimon escriu: "El que converteix l’arquitectura en un art fascinant és que et permet viure dins d’una idea feta espai. Escollim envoltar-nos d’una fórmula perfecta de buit i matèria la combinació de la qual correspon en perfecta harmonia –terme musical per excel·lència– amb la visió del món pròpia d’unes persones, d’una cultura o d’una època. ¿Hi ha un exemple més perfecte d’això que el Palau de la Música Catalana? (...) La Casa dels Cants, com a símbol d’aquest esperit, esdevé molt més que l’aixopluc de l’Orfeó Català; és l’autèntic epicentre d’un impuls artístic col·lectiu, la finestra mundial de la força de l’associacionisme, la protecció de la creació contemporània i la salvaguarda d’un ric patrimoni no sempre ben tractat pel poder electe. El fet que això continuï viu (i no com a nostàlgia folklòrica) ho veiem en el moment dolç que viuen els cors de la casa o la recent celebració del concurs Let the Peoples Sing, retransmès a tot el món."


La secció La Casa dels Cants de la Revista Musical Catalana recull l’actualitat de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, de l’Orfeó Català i dels cors de l’Escola Coral i és coordinada per Martí Marimon, que també és l’autor dels textos.


També en aquest número 371 de la Revista Musical Catalana...

... a la secció La Casa dels Cants trobareu un resum de les col·laboracions de l’Orfeó Català amb Simon Rattle i Gustavo Dudamel i un concert al Liceu al març. També, els concerts al Palau del Cor Jove amb l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra i amb els Gabrielli Consort & Playes, al costat del Cor de Cambra del Palau, sota la direcció de Paul McCreesh, amb Les estacions de Haydn. I alguns dels propers compromisos del Cor Infantil i el Cor de Noies.

També s’anuncien les celebracions del Dia del Soci de l’Orfeó Català i del Dia de l’Antic Cantaire de l’Orfeó Català, també al març, així com la notícia d’una nova visita guiada al Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC) i un record per al compositor Carles Guinovart. Finalment, es publica una entrevista a Joan Fontcuberta, artista plàstic convidat del Palau de la Música Catalana aquesta temporada.

Fotografia principal: imatge de la Festa de la Música Coral de l’any 2018. ©Antoni Bofill

La Festa de la Música Coral obre la secció La Casa dels Cants de la Revista Musical Catalana núm. 371