Informació general

Des de fa més de tres dècades, el Palau de la Música Catalana col·labora amb la comunitat educativa a través del cicle Escoles al Palau a fi d’oferir activitats i propostes artístiques que potencien el desenvolupament integral dels infants i joves del nostre país.
Com a espai excepcional que captiva tots els que s’hi endinsen, el Palau de la Música Catalana vol esdevenir un catalitzador de vivències i experiències artístiques, tant des d’un punt de vista cognitiu com sensorial, emocional i espiritual. Per això, els concerts- espectacles que conformen la programació del Servei Educatiu, s’han concebut amb l’objectiu de ser atractius i entenedors per a diferents franges d’edat. Sempre amb un denominador comú, que la música esdevingui la gran protagonista de l’experiència artística i que al mateix temps, aquesta interaccioni amb altres disciplines com la dansa, la poesia, el teatre, el videomapping i les arts plàstiques, entre d’altres.
Entre les novetats que oferirem aquesta temporada trobareu  una sessió relaxada de Tocats X l'Orgue, el concert-espectacle que vam estrenar el curs passat i que ens ofereix la possibilitat de descobrir el so  colossal de l'orgue del Palau.  El projecte de llarg recorregut Sons del Cel,  s'estendrà fins a una desena de centres educatius de Barcelona gràcies al suport de la  Fundació Espanyola per la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació amb l'objectiu que tota la comunitat educativa prengui consciència d'una problemàtica global que afecta a tota la societat: la contaminació acústica. I també oferirem un itinerari complementari al concert espectacle Meravellós Mahler en col·laboració amb el Mercat de les Flors de Barcelona. Des de la Grada Jove Teen els centres educatius de secundària també podran assistir a diferents concerts de la temporada del Palau fora de l'horari lectiu a un preu molt reduït. 
Com cada any, els alumnes d’escoles bressol i educació infantil tindran l’oportunitat de continuar gaudint de dues propostes emblemàtiques, preciosistes i alhora trepidants de molta proximitat escènica com són el BaBeBra & Mozart, en homenatge a la música clàssica centreeuropea de l’època del Barroc, del Classicisme i del Romanticisme, i el Twinkle Twinkle baby's star, que combina repertori tradicional d’origen anglosaxó i repertori tradicional català. El concert-espectacle Meravellós Mahler! continuarà suposant una oportunitat per aprendre a contemplar, a escoltar i a meravellar-se davant la música d’aquest compositor. Reviurem la història musical del Palau de la Música Catalana a través de Colors i més Colors, el concert-espectacle que homenatja a l'arquitecte del Palau, Lluís Domènech i Montaner.  Descobrirem el compositor més universal de tots els temps amb Big Bang Beethoven, sota la direcció musical d’Eduard Iniesta i coreogràfica d’Enrique Cabrera; Flamenkat ens aproparà al gènere del flamenc des d’una mirada integradora; amb Cobla 2.0 redescobrirem aquesta formació instrumental; amb Les músiques del món viatjarem per tot el món acompanyats cinc veus increïbles; amb el Jazz en viu…Swing!, reviurem moments emblemàtics de la història del Jazz i amb el Visitem i experimentem el Palau recorrerem l’edifici i coneixerem el seu patrimoni cultural, artístic i històric.

Convidem doncs a tota la comunitat educativa a participar d’aquesta experiència única, catalitzadora de vivències artístiques.
 

Descarregar fulletó Escoles al Palau 2023-2024

Contacte

c/ Palau de la Música, 4-6
08003 Barcelona
Telèfon 93 295 72 17
[email protected]