La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música i la Fundació Catalunya La Pedrera comparteixen l’objectiu de preservar i difondre dues obres arquitectòniques icòniques del Modernisme català, així com també la missió de contribuir a fer millor la vida de les persones a través de la cultura en forma de concerts i exposicions i a través dels projectes socials respectius.
Els darrers dos anys totes dues institucions han establert ponts per posar en comú la seva activitat en un context interdisciplinari. Així, l’exhibició d’obra pertanyent a les exposicions temporals a La Pedrera traspassa les parets de l’edifici de Gaudí i troba aparador a l’espai del Palau de la Música Catalana, potenciat a més a més per la connexió amb la música.

I el Palau no només acull eventualment obres artístiques, sinó que també hi ofereix inspiració musical, tot establint sinergies entre la programació de concerts del Palau i les exposicions a La Pedrera.
La Música callada de Mompou en connexió amb l’obra de Jaume Plensa; de Pascal Comelade en afinitat amb l’obra de Miquel Barceló; del retrat hiperrealista del Madrid contemporani d’Antonio López dialogant amb la sarsuela i, més recentment la Fundació Catalunya La Pedrera participant en l’encàrrec d’una obra nova a Raquel García-Tomás, compositora convidada del Palau de la Música.

Aquesta temporada el Palau també dialogarà amb les exposicions dedicades per La Pedrera a Cristina Iglesias la tardor del 2025, i als Nabis, grup postimpressionista francès, la primavera del 2026 amb diversos concerts.

Fundació Catalunya La Pedrera