Sala de Concerts (c)Matteo Vecchi

Una visita imprescindible aquest estiu, adaptada a tots els públics. Aquest estiu, tria Palau!

L’1 de juliol passat el Palau de la Música Catalana va reprendre l’activitat després d’un tancament temporal de tres mesos i mig amb motiu de la COVID-19. Una activitat centrada en els concerts, que amb el cicle Estiu al Palau ofereix més d’una vintena de propostes, amb gran acollida del públic, i que també inclou les visites a l’edifici. Una oferta, la de les visites guiades, que abans de la crisi de la COVID-19 atreia majoritàriament públic estranger, però que ara es reformula per ser més atractiva que mai per als residents de la ciutat de Barcelona i per als visitants de tot Catalunya i de l’Estat. En aquest sentit, la institució ha fet un esforç per ampliar formats i modalitats, a uns preus molt competitius, per fer de la visita al Palau un “imprescindible” d’aquest estiu.

 

Novetats

Com a novetats destaquen la Visita Familiar, adaptada a famílies amb infants de 6 a 10 anys, per conèixer el Modernisme, la història del Palau i la història de l’Orfeó Català. Es tracta de visites de 50 minuts, guiades per un educador del Servei Educatiu del Palau en horari matinal de cap de setmana. Una altra modalitat és la Visita Inspira, en què durant dues hores els visitants, llibreta i material de dibuix en mà, acompanyats de la il·lustradora Gala Pont, passegen pel recinte modernista per plasmar-ne els detalls. També la setmana que ve s’estrena la Visita Lliure, en la qual, per només 10 euros, s’ofereix un recorregut amb aplicació d’audioguia descarregable al dispositiu mòbil que inclou continguts creats per a l’ocasió i amb explicacions, imatges, música, vídeo i l’electricitat d’una nit de concert en 360º... També s’ofereix enguany la Visita en Viu, en la qual, per tal de complementar la informació de l’audioguia, s’oferirà un tast de vint minuts de música en directe, amb Marc Serra al piano o l’organista Héctor Paris, una bona manera de copsar l’apreciada acústica de la Sala de Concerts.

 

Visites tradicionals

Igualment, es pot optar per la tradicional Visita Guiada, en què acompanyats d’un guia els visitants descobreixen els secrets d’aquest edifici centenari: des de la fundació del Palau per subscripció popular fins als prodigis artístics dels vitralls, les columnes, els conjunts escultòrics, mosaics... Un recorregut que també permetrà als assistents pujar a l’escenari de la Sala de Concerts.

Finalment, cal destacar la Visita Accessible, que amb la voluntat d’obrir el Palau a tothom, sense fronteres ni barreres, ofereix a grups reduïts la possibilitat de visitar els espais amb un guia en exclusiva i adaptant-se a les diferents necessitats de mobilitat, llenguatge de signes o per a invidents. Aquesta darrera modalitat va ser premiada el desembre passat en els Premis Barcelona Sustainable Tourism a les Bones Pràctiques.

En totes les visites, i sempre que la logística de la sala ho permeti, els visitants podran trepitjar l’escenari del Palau i envoltar-se de les muses de la música, testimonis d’artistes mítics com Karajan, Strauss, Ravel, Rakhmàninov, així com Miles Davis, Ella Fitzgerald, Raimon, Serrat... i tots els grans de la clàssica actual.

 

Tot un seguit de propostes que volen apropar el patrimoni del Palau a tota la ciutadania. Aquest estiu, tria Palau!

Protocol de seguretat i mesures preventives amb motiu de la COVID-19

 

El Palau ofereix al públic totes les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries per a la contenció i prevenció de la COVID-19 i hi va més enllà amb mesures extraordinàries per garantir que l’edifici sigui un espai lliure de coronavirus. Així, es mantenen les distàncies de seguretat entre els assistents, els grups de visitants no superen les 15 persones (excepte en la Visita Lliure, en què s’amplia l’aforament) i l’ús de mascareta és obligatori. S’ofereixen protocols d’accés i de sortida del recinte, es desinfecten periòdicament els espais comuns i es controla la temperatura dels visitants amb càmeres termogràfiques. Així mateix, s’han adquirit màquines de desinfecció d’ozó, comptadors de persones per garantir els aforaments; catifes higièniques desinfectants als accessos del Palau, per desinfectar les sabates; pantalles de seguretat als mostradors de Recepció, Seguretat i faristols d’acomodació, juntament amb l’adquisició de solucions hidroalcohòliques, mascaretes i guants. Finalment, aprofitant l’aturada de l’activitat, s’han canviat els aparells climatitzadors de l’aire condicionat a fi d’optimitzar la purificació de l’aire dins la Sala de Concerts.

El Palau de la Música Catalana s’adreça al públic local amb nous formats i modalitats de visites guiades