foto-de-familia-sant-esteve_834272

El tradicional Concert de Sant Esteve reunirà un any més la família coral de l’Orfeó Català en un format mixt i innovador per adequar-se a la situació provocada per la COVID-19, i serà retransmès en directe per #PalauDigital, TV3, Catalunya Ràdio i Catalunya Música

Per donar resposta a la demanda, es farà un segon concert l’endemà, 27 de desembre, a les 12 h

El Palau de la Música Catalana ha presentat avui en roda de premsa la seva programació nadalenca. Una programació extraordinària, amb un Concert de Sant Esteve que, ateses les mesures de seguretat per la COVID-19, tindrà un format mixt molt innovador i que ha suposat un tour de force per als implicats, que han hagut d’adaptar-se amb èxit a les circumstàncies per oferir al públic el millor Sant Esteve possible. Una experiència que ha estat un repte per als directors i directores, que des que va començar el confinament no van dubtar mai que aquest concert es faria i que ha posat a prova la creativitat i el compromís de tot l’equip, tot resultant-ne una vivència molt positiva i enriquidora per a les formacions. També s’ha ideat conjuntament amb l’Orquestra Simfònica del Vallès un nou cicle de quatre concerts en dates nadalenques assenyalades, amb El trencanous de Txaikovski i els concerts d’Any Nou.

El Concert de Sant Esteve, que reuneix tota la família coral de l’Orfeó Català i del Palau tindrà lloc el dissabte 26 de desembre, a les 19 h, i es repetirà l’endemà, dia 27, a les 12 h, per donar l’oportunitat d’assistir-hi al major nombre de persones possible, d’acord amb les limitacions en l’aforament. Excepcionalment, aquest any el concert tindrà un format especial per adequar-se a les mesures de seguretat imposades per la COVID-19. Un format mixt i innovador ideat pel director d’escena Adrià Aubert, que combinarà la presència en directe de l’Orfeó Català a la Sala de Concerts, dirigit per Simon Halsey (director artístic dels cors de l’Orfeó Català) i Pablo Larraz (director principal de l’Orfeó Català), amb la resta dels cors de l’Escola Coral i el Cor de Cambra del Palau de manera virtual.

Prèviament enregistrats en vídeo per Åkerblom Studio en espais del mateix Palau i altres indrets emblemàtics de la ciutat de Barcelona, l’Escola Coral i el Cor de Cambra del Palau tindran l’oportunitat de compartir i mostrar al públic la seva feina i dedicació per mitjà d’una gran pantalla a l’escenari, en un concert en què els cants ressonaran amb una emoció especial. I és que aquesta edició del Concert de Sant Esteve vol ser un recorregut emocional del que hem viscut al llarg d’aquests darrers mesos: des del confinament fins ara.

El concert, amb el lema “La cultura i la música ens omplen de vida”, aglutina diferents disciplines artístiques: la música, les videoprojeccions, el videoart encarregat per a l’ocasió a Alba G. Corral, artista convidada d’aquesta temporada del Palau, com també la dansa amb la ballarina Laia Jorba, que actuarà en una de les peces que cantarà l’Orfeó, i la dramatúrgia amb les actrius Sandra Monclús i Joy Sánchez, del Cor Infantil. L’Orfeó comptarà amb l’acompanyament en directe del pianista Josep Buforn i l’organista Juan de la Rubia.

La vetllada del 26 es retransmetrà en directe per www.palaudigital.cat, TV3 –amb presentació televisiva d’Àlex Robles– i també per Catalunya Ràdio i Catalunya Música.

Repertori eminentment nadalenc per Sant Esteve

Amb un contingut, com és habitual, marcadament nadalenc, l’Orfeó Català durà el pes del concert en què l’actriu Sandra Monclús guiarà els cors en un viatge emocional a través de la música. No hi faltaran nadales tradicionals catalanes, com Fum, fum, fum, El noi de la mare i El petit vailet (arranjades per Albert Guinovart) i d’altres països, com Star carol de John Rutter, Ubi Caritas d’Ola Gjeilo i Ding dong merrily on high de Marc Wilberg, com també Però soc feliç de B. N. Chapman, que estrena harmonització i amb Elena Gadel com a solista convidada, i el “Gloria” de la Missa de la Coronació, KV 317 de Mozart.

Per la seva banda, el Cor Jove (Esteve Nabona, director) cantarà Cançó de Nadal, op. 64/4 de Salvador Brotons, mentre que el Cor de Noies (Buia Reixach i Feixes, directora) interpretarà Dorm Jesús en pau de Manuel Oltra i La pastora Caterina de Jordi Domènech, i el Cor Infantil (Glòria Coma i Pedrals, directora) interpretarà Cantemos a María de Tony Guzmán. Els cors Petits i Mitjans (Mercè Pi i Glòria Fernàndez Blanco, directores, respectivament) cantaran Les figures del pessebre d’Eduard Vila.

També s’estrenaran en aquesta sessió dues peces encarregades per a l’ocasió: Prova el fred de fer-se etern de Josep Ollé i Sabaté, amb què l’Orfeó Català iniciarà el concert, i Naixement al Palau d’Anna Campmany, a càrrec del Cor de Cambra del Palau (Xavier Puig i Ortiz, director principal); ambdós compositors van ser premiats en la darrera edició del Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català.

I al final del concert tots els cors en un format mixt cantaran el Poema èpic de Nadal de Marc Timón, compositor convidat d’aquesta temporada al Palau, obra estrenada al Concert de Sant Esteve 2018 i que també es va interpretar l’any passat. Clourà la vetllada l’Orfeó Català amb Adeste Fideles de Josep Vila i Casañas i El cant de la senyera de Lluís Millet.

El Concert de Sant Esteve, que se celebra des del 1913, és una de les fites anuals més importants del Palau de la Música Catalana i un dels concerts nadalencs amb més tradició d’Europa, fins i tot superant en antiguitat el Concert d’Any Nou de Viena.

Nadal al Palau de la Música Catalana
#LaMúsicaEnsOmpleDeVida

El Palau de la Música Catalana presenta una programació de Nadal especial, tot convidant el públic a gaudir novament de la música en directe a l’emblemàtica sala modernista, i amb totes les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries per a la contenció i prevenció de la COVID-19. Recordem que el Palau, que compta amb la certificació Global Safe Site de Bureau Veritas contra la COVID-19 i del segell Safe Travels de Turisme de Barcelona i el World Travel & Tourism Council, també ofereix mesures extraordinàries per garantir que l’edifici sigui segur.

Amb aquesta voluntat es presenta el nou cicle de quatre concerts, Nadal al Palau, organitzat en coproducció amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i que proposa quatre cites en dates molt assenyalades. L’orquestra vallesana, sota la direcció de Rubén Gimeno, oferirà El trencanous de Txaikovski, tot un clàssic de Nadal (25 de desembre i 6 de gener) i protagonitzarà dos concerts d’Any Nou (1 i 2 de gener), dirigits per Andrés Salado, amb valsos i polques de la família Strauss. Una oportunitat per al Palau i l’OSV d’omplir de música el Nadal de la ciutat.

A més, també dins de la programació nadalenca cal destacar el concert de nadales catalanes i internacionals del Quartet Mèlt (28 de desembre) i el concert del Cor de Cambra del Palau amb el Magnificat de Bach i una selecció d’El Messies de Händel (3 de gener).

Per als més menuts també hi ha una àmplia oferta, que inclou audicions de l’espectacle Twinkle Twinkle Baby’s Star, per a nadons i nens de fins a cinc anys (28 i 29 de desembre, amb dues sessions per dia); cinc visites guiades de format familiar amb el Visitem i experimentem el Palau, un itinerari guiat que es completa amb una activitat plàstica amb alguna de les tècniques artístiques que s’hauran observat durant el recorregut (27, 28 i 30 de desembre, i 2 i 3 de gener), i l’exitós espectacle Cobla 2.0, protagonitzat per la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, per a nens a partir de quatre anys (3 de gener).

El Palau de la Música Catalana presenta una programació nadalenca extraordinària amb el Concert de Sant Esteve i el nou cicle de concerts Nadal al Palau com a cites destacades