COVID-19. Protocol de seguretat i mesures preventives. MÉS INFO

Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

El Palau de la Música Catalana presenta un ERTO per a la totalitat dels seus treballadors a causa del tancament de la institució per la Covid-19

Visita guiada - sala de concerts

Avui divendres, 20 de març, la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana (Fundació OC-PMC) ha presentat un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) per causa de força major per a la totalitat dels 106 treballadors i treballadores que formen part de la institució. Una mesura que suposa ara mateix l’única via possible per superar una situació conjuntural provocada per la Covid-19.

Arran de l’estat d’emergència sanitària, el Palau està tancat des del divendres 13 de març passat. Aquest fet ha reduït a zero els ingressos per visites guiades, lloguers d’espais i entrades de concerts, tres partides que suposen el 71% del pressupost total del Palau. Preveient que la situació no es resoldrà immediatament, la institució es veu obligada a posar en marxa  l’expedient de regulació temporal d’ocupació, a més d’altres mesures per contenir la despesa, com la negociació i/o suspensió dels contractes de diversos serveis i la cerca de noves dates per incorporar a l’agenda concerts suspesos.

Mentre duri l’ERTO, i segons les necessitats de la Fundació OC-PMC, es podrà desafectar, i per tant reincorporar a la feina pel temps necessari, aquell personal requerit per dur a terme tasques que es considerin indispensables en aquest context, com són el manteniment de les plataformes digitals o la publicació de la nova temporada.

Quan finalitzi l’ERTO, la Fundació garantirà la incorporació de tots els treballadors al seu lloc de treball amb les mateixes condicions, jornada i antiguitat que gaudien en el moment de l’aplicació d’aquesta mesura de suspensió i sense aplicar cap acomiadament per aquesta causa de força major presentat en l’ERTO.

La Fundació OC-PMC lamenta profundament la situació i espera que es restableixi la normalitat al més aviat possible, amb la voluntat de mantenir els compromisos artístics d’aquesta temporada i de la vinent. En la mesura que sigui possible, el Palau de la Música Catalana continuarà a prop del públic i de tota la ciutadania oferint contingut musical i divulgatiu a través de la plataforma Palau Digital www.palaudigital.cat.

La Fundació OC-PMC expressa la seva solidaritat amb les persones afectades per la Covid-19 i agraeix els esforços de tota la societat per superar aquesta crisi.