COVID-19. Protocol de seguretat i mesures preventives. MÉS INFO

Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

La Cobla Marinada, dirigida per Salvador Brotons, interpreta un monogràfic de sardanes i música per a cobla estrenades al Palau de la Música Catalana

El proper dilluns, 6 de febrer (Sala de Concerts, 19 h), la Cobla Marinada, dirigida en aquesta ocasió per Salvador Brotons, oferirà un recorregut per sardanes i obres per a cobla que han estat estrenades al mateix Palau de la Música Catalana. Una oportunitat única d’escoltar en una mateixa sessió obres destinades a un tipus de conjunt únic com és la cobla, de compositors de generacions i criteris estètics diferents, però amb influències evidents i admiració mútua.

A la primera part del concert, corresponent al cicle Tardes al Palau, la Cobla Marinada interpretarà les sardanes Cantallops d’Eduard Toldrà, composició que barreja l’estil culte i l’estil popular; Amical de Ricard Lamote de Grignon, obra de virtuosisme expressiu per a cobla, i La nou tendra de Rafael Ferrer, que estableix els orígens del llenguatge particular del compositor. També s’interpretaran dues sardanes de dos compositors que van compartir amistat i admiració mútua: de Joaquim Serra, dominador extrem de les possibilitats creatives de la cobla, Cavalleresca, i d’Agustí Borgunyó,que va viure a Nova York, s’escoltarà Homenatge a Garreta. Clourà la primera part Missatge a l’amic de Fèlix Martínez i Comín, amb la participació de la Colla Sardanista Violetes del Bosc.

Ja a la segona part s’interpretaran les obres per a cobla Sardana II de Robert Gerhard, escrita amb patrons avantguardistes; Berceuse i Rondó de Manuel Oltra; Festa a ciutat d’Antoni Ros Marbà, i L’illa de la Galera de Salvador Brotons.

La Cobla Marinada, formada per onze músics compromesos, de gran qualitat i rigor professionals, interpreta música escrita per a cobla en les seves diverses vessants (simfònica, sardanes, balls vuitcentistes, concerts, etc.) i és plenament activa en el món sardanista, tot actuant a la majoria dels aplecs que s’organitzen arreu de Catalunya i en un elevat nombre d’audicions de sardanes. Al llarg dels seus 25 anys d’història també ha actuat a l’estranger.