Irene Solà al Palau (c) Quim Roser

L’escriptora Irene Solà (Malla, Osona, 1990), narradora convidada de la temporada 2020-21 del Palau de la Música Catalana va dormir a l’escenari de la sala modernista l’1 de juny passat. Solà va passar-hi la nit després d’haver assistit al concert de Katharina Konradi i el Schumann Quartet. Una experiència que, juntament amb d’altres que la reconeguda escriptora ja ha tingut al Palau, li serviran per construir un relat sobre el Palau de la Música Catalana, encarregat per la mateixa institució amb motiu de la residència de l’artista. El relat, que beurà d’altres elements relacionats amb la sala centenària, és previst que es publiqui el proper mes de juliol.

Tal com explica Irene Solà en un article que publica avui a «La Vanguardia» i en el qual relata la nit viscuda a la sala modernista, no és la primera vegada que algú dorm en aquest màgic escenari. Eugenio Ampudia va fer-ho el 2014 i posteriorment va congregar una cinquantena de persones que van passar la nit acompanyats de les muses i després d’haver escoltat les Variacions Goldberg, en el marc del diàleg proposat pel Palau entre les arts plàstiques i l’arquitectura de l’edifici.

A causa de la situació marcada per la pandèmia, algunes de les activitats previstes amb l’escriptora han hagut de posposar-se; malgrat tot, el Palau va poder estrenar Les trompetes de la mort de Marc Timón, compositor convidat de la temporada 2020-21. Una obra encarregada pel Palau a aquest compositor sobre la novel·la Canto jo i la muntanya balla d’Irene Solà. Una peça simfonicocoral i per a cor femení que va ser estrenada el 6 de febrer passat pel Cor de Noies de l’Orfeó Català i l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la batuta de Víctor Pablo Pérez. Ara, l’artista, a més ha pogut dur a terme la seva voluntat de passar-hi la nit.

 

L’Hivernacle del Palau

El Palau de la Música Catalana cerca establir relacions estretes i propiciar propostes innovadores i creatives amb els seus artistes convidats. La propera de les accions previstes i emmarcada dins de l’Hivernacle del Palau, el conjunt d’activitats complementàries de la programació musical del Palau que explora la relació amb altres arts i formats, és una proposta de la temporada anterior (que es va haver de posposar) amb la poeta Blanca Llum Vidal –resident de la temporada 2019-20–, Joan Magrané –compositor convidat de la temporada 2019-20 i de la 2021-22– i el Kebyart Ensemble, que se celebrarà el proper 1 de juliol. També dins de l’Hivernacle, i amb motiu del centenari de la interpretació al Palau de la Passió segons sant Mateu, el locutor de Catalunya Música i divulgador musical Joan Vives oferirà aquest 25 de juny la sessió “El Palau, temple de J. S. Bach”, en què repassarà la relació del gran mestre amb la sala modernista.

Irene Solà, narradora convidada del Palau, dorm a l’escenari modernista per preparar un relat sobre el Palau de la Música Catalana