COVID-19. Protocol de seguretat i mesures preventives. MÉS INFO

Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Exposicions del CEDOC

El Centre de Documentació de l’Orfeó Català gaudeix d’un fons considerat com un dels principals centres musicals creats per una entitat civil privada a Catalunya. Dipositari d’autèntics tresors, ens descobreix amb algunes exhibicions al Foyer l’ingent patrimoni referent a la història del Palau, l’Orfeó Català i la música.

El Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC) dinamitza el seu valuós patrimoni sobre la història del Palau, de l’Orfeó Català i de la música amb mostres periòdiques al Foyer del Palau. El CEDOC és un dels principals centres musicals creats per una entitat civil privada a Catalunya. 

La guitarra al Palau

Des del 9 d’octubre fins al 21 de gener del 2020

Una ocasió per descobrir grans guitarristes i compositors per a la guitarra que han passat pel Palau: Miquel Llobet, Emili Pujol o Andrés Segovia són alguns dels millors intèrprets que han donat a conèixer la literatura per a sis cordes al Palau.

Manuel de Falla. Itineràncies musicals

Des del 22 de gener fins al 6 de març del 2020
Sala Lluís Millet

L’exposició "Manuel de Falla. Itineràncies musicals", és una exposició itinerant que, produïda per Acció Cultural AC/E, Caixa Granada i el Ministeri de Cultura-INAEM, es va poder veure per primera vegada a Granada en 2010 i que des de llavors ha passat per ciutats com Cadis, Santander, Madrid i Sevilla. Organitzada per la Fundació Arxiu Manuel de Falla i comissariada per Yvan Nommick i Rafael de el Pi, proposa un recorregut per les ciutats que van marcar a Manuel de Falla, en un itinerari que en aquesta ocasió ens porta a Barcelona i que podrà visitar-se fins el 6 de març a través de l’entrada de les visites guiades al Palau o be amb l’entrada als concerts.

Falla i Catalunya . Diàlegs musicals

Des del 22 de gener fins al 31 de març del 2020

Manuel de Falla y Matheu (Cadis, 1876-Alta Gracia, Argentina, 1946), un dels compositors més rellevants de la història musical espanyola i europea, va mantenir una important relació amb Catalunya. Cal destacar l’ensenyament que va rebre de Felip Pedrell a l’inici del segle XX, formació que va completar amb els consells d’Isaac Albéniz, i especialment de Debussy i Dukas.

La comprensió que va trobar aquí l’estiu del 1915, en arribar-hi per primer cop, on ja s’havia estrenat El amor brujo, va ser un gran estímul. Gràcies a Rusiñol treballà des de la pau del Cau Ferrat, a Sitges, amb la intenció d’acabar Noches en los jardines de España i pensar en nous projectes, com el que s’esdevingué amb els Martínez Sierra, i després amb Diaghilev i Picasso amb El sombrero de tres picos, la seva culminació internacional el 1920. S’instal·là llavors a Granada, lloc mític per als modernistes, i aprofundí els llaços amb Barcelona. Entre els seus amics trobem Marshall, Millet, Casals, Lamote de Grignon, Clausells, Moragas, Pahissa, Badia, Toldrà o Llobet, a qui dedicà l’Homenatge a Debussy. Joan Gisbert fou el seu “cònsol a Barcelona”, i un gran suport. Barcelona se’l va fer seu i Psyché i el Concerto per a clavecí s’estrenaren al Palau el 1925 i el 1926, respectivament.

En agraïment a Catalunya va decidir compondre sobre L’Atlàntida de Jacint Verdaguer, obra que va ocupar-lo les dues últimes dècades de la vida i que pensava estrenar amb l’Orfeó Català i decorats de Josep M. Sert. Finalment, les dures circumstàncies de la Guerra Civil i l’avenç dels feixismes el portaren a l’exili a l’Argentina, on –curiosament– també el protegiren membres de la colònia catalana.

Josep Carner i el Noucentisme musical

6 de maig del 2020 CANCEL·LADA

Amb motiu del 50 aniversari de la mort del poeta Josep Carner, el CEDOC presentarà a través d’una exposició virtual i una conferència, l’intercanvi d’influències entre poesia i música durant una de les èpoques més riques pel que fa a la producció musical catalana, el Noucentisme.