Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Exposicions del CEDOC

El Centre de Documentació de l’Orfeó Català gaudeix d’un fons considerat com un dels principals centres musicals creats per una entitat civil privada a Catalunya. Dipositari d’autèntics tresors, ens descobreix amb algunes exhibicions al Foyer l’ingent patrimoni referent a la història del Palau, l’Orfeó Català i la música.

Us convidem a descobrir les seves exposicions. Accés gratuït al Foyer del Palau.

El Palau del jazz

Des del 10 d'octubre fins el 16 de desembre del 2018

Una exposició amb motiu de la 50a edició del Festival de Jazz de Barcelona.

L’exposició, organitzada pel Centre de Documentació de l’Orfeó Català en col·laboració amb el Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, presenta en set àmbits temàtics el llarg recorregut del jazz al Palau de la Música, des dels seus inicis, quan el jazz era pràcticament desconegut entre el públic català, fins a convertir-se en una peça soterradament clau de la història de l’edifici de Domènech i Montaner.

“El Palau del jazz” recorre els lligams d’aquesta relació apassionant i complexa, des del concert del gener del 1936 amb Benny Carter i el Quintet del Hot Club de França (amb Django Reinhardt i Stéphane Grappelli) fins al naixement del Festival Internacional de Jazz de Barcelona el 1966 i la seva continuïtat fins avui dia.

La llista és única, incomparable: de Duke Ellington i Count Basie a Chick Corea i Brad Mehldau, de Sonny Rollins i Dave Brubeck a Ornette Coleman i Wayne Shorter, d’Ella Fitzgerald Sarah Vaughan a Maria Schneider i Diana Krall, gairebé tot l’olimp del jazz ha passat pel Palau.

A la mostra, comissariada per Joan Anton Cararach, director artístic del Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, es podrà descobrir documentació original des de l’any 1936 fins a l’actualitat: programes, retalls de premsa, entrades d’època i també fotografies originals, moltes de les quals cedides especialment per a aquesta exposició.

Les estrenes de compositors catalans al Palau. 1908-1960

Del 31 de gener al 7 d'abril de 2019

Des de la inauguració del Palau de la Música, l’any 1908, fins al 1936 la Sala de Concerts va gaudir no només de primeres audicions dels grans mestres universals, sinó també d’una gran quantitat d’estrenes d’obres de compositors catalans. Gràcies a un repàs exhaustiu de la documentació conservada al CEDOC, en aquesta exposició podem veure quines són les tendències compositives que es van poder escoltar durant aquells anys i alhora quins foren els autors més populars i interpretats al Palau. La mostra, fa referència a estrenes de l’àmbit coral, simfònic, música de cambra i cobla, amb noms tant representatius de la creació catalana com Francesc Pujol, Amadeu Vives, Juli Garreta, Enric Morera, Joaquim Serra, Joan Manén, Eduard Toldrà, Manuel Blancafort o Frederic Mompou.

Composicions. Art i música en diàleg

11 d'abril - 16 de juny del 2019

El Palau i l’Orfeó ha estat motiu d’inspiració de moltes obres d’art, especialment dibuixos i pintures que testimonien la relació que tenia l’entitat amb intèrprets i compositors, així com també en altres ocasions la relació que hi havia entre els propis artistes plàstics i l’Orfeó Català. L’exposició ens presenta obres de reconeguts artistes, però desconegudes pel públic general, amb noms com Ramon Casas, Antoni Utrillo, Gaieta Cornet, Antoni Gaudí, Apel·les Mestres o Lluís Masriera entre d’altres

50 anys de trajectòria dels germans Claret

17 de Juny-15 de setembre del 2019

Gerard i Lluís Claret són testimonis privilegiats del temps que ha viscut tota una generació de músics a Catalunya. Amb una carrera fèrtil, repassem la seva biografia artística