Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Exposicions del CEDOC

El Centre de Documentació de l’Orfeó Català gaudeix d’un fons considerat com un dels principals centres musicals creats per una entitat civil privada a Catalunya. Dipositari d’autèntics tresors, ens descobreix amb algunes exhibicions al Foyer l’ingent patrimoni referent a la història del Palau, l’Orfeó Català i la música.

Us convidem a descobrir les seves exposicions. Accés gratuït al Foyer del Palau.

El Palau del jazz

Des del 10 d'octubre fins el 16 de desembre del 2018

Una exposició amb motiu de la 50a edició del Festival de Jazz de Barcelona.

L’exposició, organitzada pel Centre de Documentació de l’Orfeó Català en col·laboració amb el Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, presenta en set àmbits temàtics el llarg recorregut del jazz al Palau de la Música, des dels seus inicis, quan el jazz era pràcticament desconegut entre el públic català, fins a convertir-se en una peça soterradament clau de la història de l’edifici de Domènech i Montaner.

“El Palau del jazz” recorre els lligams d’aquesta relació apassionant i complexa, des del concert del gener del 1936 amb Benny Carter i el Quintet del Hot Club de França (amb Django Reinhardt i Stéphane Grappelli) fins al naixement del Festival Internacional de Jazz de Barcelona el 1966 i la seva continuïtat fins avui dia.

La llista és única, incomparable: de Duke Ellington i Count Basie a Chick Corea i Brad Mehldau, de Sonny Rollins i Dave Brubeck a Ornette Coleman i Wayne Shorter, d’Ella Fitzgerald Sarah Vaughan a Maria Schneider i Diana Krall, gairebé tot l’olimp del jazz ha passat pel Palau.

A la mostra, comissariada per Joan Anton Cararach, director artístic del Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, es podrà descobrir documentació original des de l’any 1936 fins a l’actualitat: programes, retalls de premsa, entrades d’època i també fotografies originals, moltes de les quals cedides especialment per a aquesta exposició.

Les estrenes de compositors catalans al Palau. 1908-1960

Desembre del 2018-març del 2019

El Palau com a escenari predilecte dels compositors catalans per estrenar la seva obra: Felip Pedrell, Juli Garreta, Robert Gerhard, Enric Granados, Lluís Millet, Francesc Pujol, Pau Casals, Xavier Montsalvatge, Jaume Pahissa, Antoni Massana...

Quan l’art acompanya la música

Març- maig del 2019

El Palau i l’Orfeó han estat motiu d’inspiració de moltes obres d’art, especialment dibuixos i pintures que recullen i testimonien la relació entre els artistes plàstics i la música.

50 anys de trajectòria dels germans Claret

Juny-juliol del 2019

Gerard i Lluís Claret són testimonis privilegiats del temps que ha viscut tota una generació de músics a Catalunya. Amb una carrera fèrtil, repassem la seva biografia artística