El proper dimecres, 11 de novembre, la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana (20.30 h), en el marc del cicle Palau 100 Cambra, acull l’actuació del violoncel·lista madrileny Pablo Ferrández, considerat unànimement com un dels millors del panorama nacional. Becat per la Fundació Pau Casals, Ferrández és un músic sòlid i madur que amb tan sols vint-i-quatre anys és capaç d’oferir vetllades inoblidables. En aquest sentit, és una de les apostes de futur del Palau de la Música Catalana i un dels solistes revelació que enguany es presenten a la sala modernista. El director alemany Christoph Eschenbach ha dit d’ell que posseeix “una tècnica esplèndida, una profunda musicalitat i un carisma abassegador”.

Ferrández, que toca amb l’Stradivarius “Lord Aylesford” (1696), cedit per la Nippon Music Foundation, estarà acompanyat al piano pel malagueny Luis del Valle, i oferirà un programa amb quatre obres de tall romàntic signades per Max Bruch (Kol Nidrei), Franz Schubert (Sonata en La menor, D. 821, “Arpeggione”), Robert Schumann (Fantasiestücke, op. 73) i Dmitri Xostakóvitx (Sonata en Re menor, op. 40), obres que, excepte la de Xostakóvitx, van ser escrites originàriament per a diferents formacions musicals que després van versionar per a violoncel i piano, que és com han passat a la història.

Ferrández ha col·laborat amb grans directors, com Valeri Gergiev, Iuri Temirkanov, Heinrich Schiff o Dennis Russell Davies, i ha actuat amb grans orquestres i en festivals d’arreu. Guardonat en nombrosos concursos internacionals, Ferrández també ha col·laborat amb figures de la categoria d’Anne-Sophie Mutter, Gidon Kremer, Vilde Frang o Ana Chumachenco. 

El Palau de la Música Catalana presenta el violoncel·lista Pablo Ferrández, un dels solistes revelació de la temporada