COLORS I MÉS COLORS ©Antoni Bofill

Demà dissabte, 11 de novembre (Petit Palau, 21 h), el Palau de la Música Catalana proposa Els mons de Lluís Domènech i Montaner, un recorregut per la història de la música a partir de l’univers arquitectònic i musical de Lluís Domènech i Montaner, arquitecte que va projectar el Palau i un dels grans intel·lectuals del Modernisme català. El concert recrearà a través de projeccions mapping diversos espais emblemàtics presents a la seva vida. Es tracta de l’adaptació per al públic adult de concert familiar Colors i més colors, i en què s’estrenarà l’obra Persones que inspiren de Marc Timón, encarregada per a l’ocasió, en homenatge a l’arquitecte. El concert s’emmarca dins els actes de l’Any Domènech i Montaner, en commemoració del centenari de la seva mort.

“El concert ens convida a apropar-nos a l’univers emocional d’aquesta figura cabdal del moviment modernista i també, a la història musical de Catalunya, de la qual aquest edifici —Patrimoni de la Humanitat des de 1997– ha estat un dels grans protagonistes”, segons el què explica Ana María Dávila al programa de mà del concert. “Anant més enllà del format habitual, el programa aposta per crear un relat musical, visual i escènic ple de colors i contrastos, tal com és l’espai que l’inspira”. El programa inclou música de tots els temps, entre les quals algunes son joies patrimonials que custodia el Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC). Amb direcció escènica i coreogràfica de Francesc Abós, direcció musical de Dani Espasa i un quintet de músics que toquen diferents instruments, es podran sentir fragments d’obres d’Alban Berg, Eduard Toldrà, J. S. Bach, Ludwig van Beethoven, Wolfgang A. Mozart, Richard Wagner, Frederic Mompou, Joaquín Rodrigo, P. Antoni Soler, Xavier Montsalvatge, Tomás Luis de Victoria, Ella Fitzgerald i Raimon, entre d’altres, arranjades per Dani Espasa.

Lluís Domènech i Montaner va ser un gran aficionat a la música i un dels arquitectes catalans més universals. Com a historiador i polític humanista compromès amb el seu país, va redescobrir algunes de les esglésies més importants de l’art romànic català, com l’església de Sant Climent de Taüll a la Vall de Boí.

Els mons de Lluís Domènech i Montaner
Fitxa artística
-Carles Vallès, flauta de bec, fagot, oboè, percussions i veu
-Nerea de Miguel, violoncel, percussions i veu
-Maria Roca, violí, percussions i veu
-Edwin García, tiorba, guitarres, caixó i veu
-Dani Espasa, piano, clavicèmbal, orgue, viola de roda, acordió, percussions, veu, arranjaments i direcció musical
-Francesc Abós, direcció coreogràfica
-Aleix Viadé, projeccions de mapping

(fotografia del concert ©Antoni Bofill).

El Palau apropa la figura de Lluís Domènech i Montaner al públic amb un concert al Petit Palau demà dissabte