vibe35 foto 2

En el marc de la iniciativa, el Palau de la Música Catalana proposa un concert amb l’Orfeó Català, la Simfònica del Vallès i la violinista Maria Florea, amb obres dels germans Mendelssohn i un aftershow en col·laboració amb el Festival Cruïlla

Després de l'èxit aclaparador de la temporada passada, amb 5.663 espectadors, un 87% d'ocupació global i més de 6.600 persones inscrites al butlletí especial, torna el Vibe35 del 6 al 19 d'octubre i els joves que ho vulguin ja es poden subscriure a la iniciativa al portal www.vibe35.cat i comprar les entrades.

La iniciativa, fruit de l'acord de sis equipaments públics de Barcelona (L'Auditori, el Gran Teatre del Liceu, el Mercat de les Flors, el Palau de la Música Catalana, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya), busca treballar per la creació de nous públics amb una campanya pensada especialment per a ells. El Vibe35 inclou un espectacle o concert a cadascun dels 6 equipaments i un aftershow en col·laboració amb diverses empreses i entitats culturals com ara el Sònar, el Primavera Sound, el Festival Cruïlla, el Razzmatazz o el Nitsa/Apolo.

La voluntat del Vibe35 és apropar la programació dels 6 equipaments al públic jove oferint espectacles de dansa, teatre i concerts de música clàssica i òpera, a un preu reduït. A més, totes les propostes tenen un desenllaç en comú: en finalitzar l'espectacle s'ofereix als joves la possibilitat de gaudir dels diferents espais de cada institució amb actuacions musicals d'ambient o discjòqueis proposats de la mà dels principals festivals de música moderna i clubs de la ciutat.

Amb el lema "Vibe35, a l'octubre vibra amb al cultura" (www.vibe35.cat), els 6 equipaments han iniciat la segona campanya de comunicació eminentment online dirigida a aquest públic. 

Programació del 6 al 19 d'octubre

La programació Vibe 35 comença el 6 d'octubre al Mercat de les Flors i s'acaba el 19 del mateix mes al TNC.

-06/10 > This is not (an act of love & resistance) + aftershow amb DJ Baldwin en col·laboració amb Radio Primavera Sound al Mercat de les Flors
-07/10 > La consagració de la primavera + aftershow amb CLARAGUILAR en col·laboració amb Sónar a L'Auditori
-09/10 > Eugene Onegin + aftershow musical, al Liceu
-10/10 > Vespre romàntic al Palau amb els germans Mendelssohn! + aftershow en col·laboració amb Festival Cruïlla, al Palau de la Música Catalana.  Un concert protagonitzat per l’Orfeó Català, l’Orquestra Simfònica del Vallès i la violinista Maria Florea, sota la direcció de Xavier Puig, en que s’oferirà Hero i Leandre de Fanny Hensel, seguit del Concert per a violí en Mi menor, op. 64 del seu germà Felix Mendelsohn. El concert es clourà amb les veus de l’Orfeó Català que interpretaran la cantata de la simfonia Lobgesang de Mendelssohn. A l’acabar el concert, els assistents gaudiran d’un aftershow al Foyer del Palau en col·laboració amb el Festival Cruïlla.
-13/10 > La nostra ciutat + aftershow amb Habla de mi en presente / DJ Maguette Dieng, al Teatre Lliure
-13/10 > L'última f**king nit (o la festa de Zeus i Hera) + aftershow amb Habla de mi en presente / DJ Maguette Dieng, al Teatre Lliure
-19/10 > La Plaça del Diamant + aftershow amb LLUM i LAFRANCESSSA en col·laboració amb Razzmatazz, al TNC

laCultivadora, un èxit des de l'inici

El Vibe35 forma part d'un projecte global per crear nous públics joves i potenciar iniciatives educatives i socials que engloba, també, laCultivadora (podeu consultar la nota de premsa aquí), una plataforma web que centralitza l'oferta educativa dels sis equipaments implicats, agilitza i facilita el procés de reserva i pagament als centres escolars. Per exemple, permet la cerca d'activitats per equipaments, àmbit, nivell educatiu, tipologia, data o paraula clau. I els resultats es poden filtrar segons el preu, la franja horària, l'idioma, la durada o l'accessibilitat.

La iniciativa, que es va presentar el juny passat i des del 4 de setembre, quan es va obrir el període de reserva del curs actual, ja compta -a hores d'ara- amb més de 1300 centres educatius registrats, més de 3.500 reserves per activitats (que suposen més de 190.000 places reservades) i més de 1300 docents registrats.

Amb laCultivadora els sis equipaments nacionals d'arts escèniques i musicals ofeixen a la comunitat educativa una marca referent en les arts en viu. Entre els objectius de la iniciativa, hi ha el de garantir i promoure l’accés de la comunitat educativa a les programacions dels equipaments, i el d'oferir formacions i recursos als docents.

Així, amb l'arrancada del nous curs, el sector educatiu es va trobar, per primer cop, tota l’oferta educativa dels sis equipaments centralitzada en una sola plataforma web amb:

-Possibilitat de fer cistella única: comprar activitats de diversos equipaments en la mateixa compra.
-Per primer cop poder pagar amb targeta i un 52% del usuaris van utilitzar aquest mètode (aquesta nova plataforma de pagament integrada dins del web és una gran novetat perquè és una eina de pagament d’entrades pensada per grups escolars que té en compte les seves idiosincràsies. És una eina feta a mida).
-Tenir la possibilitat d’apuntar-se a llistes d’espera quan l’estoc d’una activitat estava esgotat.
-Poder fer consultes directes a través d’un xat anomenat “consultes” amb l’equipament organitzador de les activitats
-Un apartat de recursos amb més de 160 recursos gratuïts.

A més, arrel de l'activitat d'aquestes primeres setmanes, laCultivadora ja ha promogut que, gràcies a haver centralitzat les ofertes, els centres educatius hagin conegut altres equipaments diferents dels que feien reserves habitualment.

Col·laboració entre equipaments escènics i administració pública

Aquestes dues iniciatives, que compten amb el finançament del Departament de Cultura de la Generalitat, existeixen amb una doble missió: garantir i fomentar el poder transformador de l'art a l'educació, i promoure i impulsar propostes artístiques amb una mirada educativa.

Arriba la segona edició del Vibe35, la iniciativa conjunta per a la creació de nous públics de sis equipaments culturals