Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Informació general

Des de fa més de 30 anys, el Palau de la Música Catalana col·labora amb la comunitat educativa a través del cicle Escoles al Palau a fi d’oferir activitats i propostes artístiques que potenciïn el desenvolupament integral dels infants i joves del nostre país.

Com a espai excepcional que captiva tots els que s’hi endinsen, el Palau de la Música Catalana vol esdevenir un catalitzador de vivències i experiències artístiques, tant des d’un punt de vista cognitiu com sensorial, emocional i espiritual. Per això, els concerts- espectacles que conformen la programació del Servei Educatiu, s'han concebut amb l’objectiu de ser atractius i entenedors per a diferents franges d’edat. Sempre amb un denominador comú, que la música esdevingui la gran protagonista de l'experiència artística i que al mateix temps, aquesta interaccioni amb altres disciplines com la dansa, la poesia, el teatre i les arts plàstiques, entre d’altres.

Comprendre el ritual d’un concert, reconèixer repertoris i instruments, fomentar el respecte envers els intèrprets, aprendre a escoltar la música amb una actitud adequada i saber estar en silenci, són competències claus per aconseguir una escolta activa i més intel·ligent.

Enguany, el cicle les Escoles al Palau presenta diferents novetats, com el Big Bang Beethoven, dirigit a nens des de 1r fins a 4t de primària, o la renovada direcció escènica del concert-espectacle Flamenkat, que passarà a exhibir-se a la Sala principal de Concerts del Palau. Seguirem amb el taller Una veu... mil instruments, dirigit a alumnes del cicle superior de primària i de 1r i 2n d’ESO, en el qual imitarem, explorarem i crearem tota mena de sons a través de la veu. Continuarem enguany amb la formació continuada de mestres i professorat, amb dues jornades de formació per a docents vinculades al concert- espectacle Flamenkids.cat, sonoritats d’aquí, d’allí i d’ara. D'altra banda, amb l’objectiu de continuar apropant el patrimoni arquitectònic del Palau (des del 1997 declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO), es mantenen els itineraris guiats per l’edifici. I com cada any, continuen els exitosos concerts-espectacles estrenats durant les darreres temporades: Kantikipugui al Palau, Les músiques del món; Cobla 2.0, Jazz en viu... Swing, entre d'altres.

Convidem doncs a tota la comunitat educativa a participar d’aquesta experiència única, catalitzadora de vivències artístiques.