Portes Obertes 2@Quim Roser

S’ofereixen 500 places en tallers de cant coral, per donar l’oportunitat als visitants de cantar i d’actuar a la Sala de Concerts

La jornada es dedica a Palau Vincles, el Projecte sociomusical del Palau, que a través del cant coral promou la inclusió social d’infants i joves

El proper diumenge 20 de novembre el Palau de la Música Catalana recupera, després de dos anys i degut a la pandèmia, la tradicional Jornada de Portes Obertesde 10 a 15 h. Un esdeveniment obert a tota la ciutadania per gaudir de les instal·lacions de l’edifici modernista Patrimoni de la Humanitat i de tallers de cant coral. La Jornada se celebra al voltant de la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música. Les entrades per a les #PortesObertesPalau es poden adquirir per internet a través del web del Palau o bé presencialment a Taquilles del Palau pel preu simbòlic d’1 euro (entrades aquí); la recaptació es destinarà íntegrament a Palau Vincles, el Projecte sociomusical del Palau de la Música Catalana, que a partir de la pràctica coral té com a objectiu fomentar la inclusió social d’infants i joves. Tal com s’ha fet els darrers anys amb gran èxit de convocatòria, s’hi ofereixen tallers de cant coral al públic general, en què els participants tenen l’oportunitat d’assajar diverses peces i posteriorment interpretar-les a la Sala de Concerts davant el públic assistent. Es tracta d’una oportunitat per acostar el cant coral a tota la ciutadania. Enguany els tallers seran conduïts per Mariona Fernàndez, directora de Palau Vincles, i Montse Meneses, sotsdirectora de l’Orfeó Català (inscripció als tallers aquí).

El Palau de la Música Catalana i l’Orfeó Català obren una vegada més les seves portes per apropar la meravellosa arquitectura del temple modernista a tots els ciutadans, però també per convidar el públic a viure més intensament el Palau per mitjà de la seva activitat principal: el cant coral

En aquesta jornada festiva, durant 5 hores els visitants podran accedir a la Sala de Concerts (platea i segon pis), escenari de grans concerts i esdeveniments; a la Sala Lluís Millet, emblemàtica sala de descans situada a la planta principal que aquests dies acull l’exposició “Sentir les escultures” de Naxo Farreras, i a la seva balconada, que s’obrirà als assistents per gaudir del jardí de columnes, totes diferents i coronades per capitells de pedra amb motius florals, tret característic de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. El públic accedirà al Foyer, que actualment acull la mostra "La Cobla: Tradició i modernitat", i a la Plaça que es convertirà també en un espai musical gràcies a la col·laboració amb el Concurs Internacional de Música Maria Canals que cediran un piano per a que tothom pugui convertir-se en intèrpret del Palau per un dia. Finalment, el Centre de Documentació de l’Orfeó Català oferirà visites guiades a grups reduïts a les seves instal·lacions, situades a la cinquena planta del Palau i que custodia fons documentals que es remunten al segle XII.

Portes Obertes 2.0 i descomptes especials

Com ja és habitual, la Jornada de Portes Obertes també tindrà protagonisme a les xarxes socials. Amb l’etiqueta #PortesObertesPalau es convida a tota la ciutadania i assistents a seguir les activitats a través del Facebook, Twitter i Instagram del Palau de la Música Catalana i a compartir la seva visita.

A més, durant tot el dia es promourà el Concurs Fotogràfic de la Jornada “la Millor Foto” a través de Twitter i Instagram amb l’etiqueta #PortesObertesPalau. De totes les imatges rebudes durant la jornada, es triarà la millor i el guanyador podrà gaudir d’un sopar per a dues persones al Cafè del Palau, gentilesa de Balot Restauració.

Amb motiu de la Jornada de Portes Obertes d’aquest any també s’oferirà, durant tota la jornada, un descompte del 20% en la compra d’entrades dels concerts del cicle Nadal al Palau.

Així mateix, el Cafè Palau també se suma a la celebració amb preus especials per esmorzar, i en el menú del dinar. I a la Botiga del Palau es podran adquirir articles variats i llibres amb un 5% de descompte.

Sobre Palau Vincles

Palau Vincles és el projecte sociomusical del Palau de la Música Catalana. El seu objectiu és fomentar la inclusió i la integració social a través de la pràctica coral d’infants i joves a zones o en situacions vulnerades, des del convenciment del gran poder de transformació personal i social del cant coral. Palau Vincles ofereix formació coral gratuïta a més de 600 infants i joves, que gaudeixen setmanalment dels beneficis de la pràctica coral i que viuen de primera mà el poder transformador de la música. Més informació aquí.

Podeu descarregar-vos aquí el cartell de Portes Obertes.

(fotografia de Portes Obertes ©Quim Roser)

Torna la Jornada de Portes Obertes al Palau de la Música Catalana diumenge 20 de novembre #PortesObertesPalau