El Palau i l'Orfeó Català inicien una acció a favor de la cultura catalana en benefici del seu projecte social

El proper diumenge, 30 de juny de 2013, de 10 a 15 h, el Palau de la Música Catalana oferirà la seva tradicional Jornada de Portes Obertes, tot sumant-se a la Festa Major de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, i incloent-hi actuacions gratuïtes de diferents formacions corals a la Sala de Concerts cada 30 minuts.

Durant les 5 hores de la jornada, els visitants podran accedir a la Sala de Concerts (platea i segon pis), un recinte màgic concebut com una immensa caixa de vidre coronada amb una gran claraboia central, escenari de grans concerts i esdeveniments. També es visitarà la Sala Lluís Millet, emblemàtica sala de descans situada a la planta principal que du el nom del fundador de l'Orfeó Català; s'accedirà al Petit Palau, un espai construït a 11 metres de profunditat, on es projectarà el vídeo que habitualment s'ofereix en les visites guiades en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès, i que explica l'origen del Palau, la singularitat de l'espai i la història de l'edifici, seu de l'Orfeó Català; i finalment s'obriran les portes de la Sala d'Assaig de l'Orfeó Català, un espai íntim i acollidor on hi ha situada la primera pedra del Palau. A més, el Centre de Documentació de l'Orfeó Català presentarà al Foyer del Petit Palau una petita mostra dels seus fons i col·leccions documentals.

"Jo Cultura Catalana". Posa't la polsera, tu també!

El mateix dia 30 de juny, aprofitant la bona acollida de la Jornada de Portes Obertes, que l'any passat va aplegar més de 4.000 visitants, s'iniciarà una acció institucional de captació de fons amb la venda de polseres de silicona de color lila amb la frase "Jo Cultura Catalana", a un preu de dos euros. Es tracta d'una iniciativa per promoure la cultura catalana, que és un dels aspectes centrals de la nostra societat i alhora un tret identitari del país. Els beneficis es destinaran al Projecte Social del Palau i l'Orfeó Català, que impulsa el cant coral entre els infants del barri.

Amb el lema Posa't la polsera, tu també!, es convida els visitants a participar de l'acció, posant-se la polsera i fent-s'hi fotografies en algun indret del Palau. A través de les xarxes socials es farà difusió de les imatges rebudes. Les polseres estaran a la venda al web i a la Botiga del Palau.

Programa d'actuacions dels cors:

  • 10:15 h: Cor Infantil Nacional d'Austràlia
  • 10:45 h: Cor Infantil de l'Orfeó Català
  • 11:15 h: Cor Infantil Nacional d'Austràlia
  • 11.45 h: Cor Infantil de l'Orfeó Català
  • 12.15 h: Cor Infantil Nacional d'Austràlia
  • 12.45 h: Cor Infantil de l'Orfeó Català
  • 13.15 h: Cor de Noies de l'Orfeó Català
  • 13.45 h: Cor de Noies de l'Orfeó Català
  • 14.15 h: Cor de Noies de l'Orfeó Català
  • 14.45 h: Cor de Mares de l'Escola Coral de l'Orfeó Català

Portes Obertes al Palau de la Música Catalana el diumenge 30 de juny, de 10 a 15 h