Palau de la Música Catalana

Inaugurat el febrer de 1908, el Palau de la Música Catalana, seu de l'Orfeó Català, és l'única sala de concerts modernista Patrimoni Mundial.

Construït entre el 1905 i el 1908 per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner com a seu de l'Orfeó Català amb fons procedents de subscripció popular, el Palau de la Música Catalana constitueix un patrimoni simbòlic i sentimental de tot un poble que s'identifica amb la seva història.

La Sala de Concerts −una de les més singulars del món− ha estat durant més de cent anys l'escenari privilegiat de la vida concertística, nacional i internacional, de la ciutat de Barcelona. Aquesta joia arquitectònica del Modernisme català, l'única sala de concerts modernista declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO (4 de desembre de 1997), actualment esdevé un punt de trobada ineludible de la vida cultural i social de Catalunya.

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, com a gestora única des del gener de 2012, impulsa des dels valors de l'excel·lència, la participació, el compromís social i la catalanitat, l'activitat del cor de la casa: l'Orfeó Català, com també de l'Escola Coral i del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. Actualment, doncs, i mantenint-se com un dels símbols més genuïns de la cultura catalana, el Palau i l'Orfeó, com a institucions dinàmiques i obertes, promouen la música, el cant coral, el coneixement i la difusió del patrimoni i la cohesió social i cultural del país.

Revista Musical Catalana

La Revista Musical Catalana va iniciarnova etapa el setembre de 2011. La publicació històrica, fundada per l’Orfeó Català l’any 1904, ha renovat la seva imatge gràfica amb un nou disseny i s’ha integrat en les noves tecnologies amb la seva publicació en doble format: paper i digital, a més de la inauguració d’una pàgina web i la seva introducció en les xarxes socials (Facebook i Twitter). La nova etapa de la Revista Musical Catalana respon a l’afany de renovació d’una publicació històrica, de línia editorial independent, en l’àmbit de la divulgació i l’estudi de la música catalana, que vol seguir essent referent en l’àmbit de la cultura catalana.

Revista musical Catalana

Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC)

El Centre de Documentació de l'Orfeó Català és un centre especialitzat en documentació musical i en especial en tota aquella documentació que agrupa la història de l'Orfeó Català i el Palau de la Música Catalana. Per la importància del seu fons, és considerat un dels principals centres musicals creats per una entitat civil privada a Catalunya.

Centre de Documentació de l’Orfeó Català