Palau Vincles-imatge videoclip cancó 2020 ok

Avui s’han publicat al web del Palau de la Música Catalana les bases del primer Concurs de Composició de la Cançó de l’Estiu de Palau Vincles, el projecte social del Palau, per a obres corals de nova creació, originals i inèdites. La convocatòria està oberta fins al 8 de gener de 2022, i de les cançons presentades, el jurat n’escollirà fins a un màxim de cinc, que seran les guanyadores i que s’estrenaran en el marc del concert d’estiu de Palau Vincles que se celebrarà a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana el 12 de juny de 2022. Un esdeveniment en el qual participaran més de 1.700 nenes i nens provinents de formacions corals pròpies i adscrites al projecte social Palau Vincles.

Cadascuna de les cinc cançons guanyadores rebrà una premi únic de tres-cents euros i el reconeixement artístic a través de l’estrena de la cançó al concert esmentat. Els guanyadors premiats del Concurs de Composició es donaran a conèixer durant el mes de febrer del 2022.

La temàtica escollida per a aquesta primera edició del Concurs de Composició és la interculturalitat, entesa com la interacció entre cultures diferents i diverses que conviuen en un mateix territori amb l’enriquiment que aquest fet suposa, i assumint la visió àmplia de la diversitat: cultural, de gènere, religiosa, d’origen, funcional, d’edat, etc.

Esperonats per l’èxit del videoclip de la cançó Una veu feta de mil veus estrenada l’estiu passat per un miler d’infants i joves de Palau Vincles i encarregada per a l’ocasió a Arnau Tordera, l’equip del projecte social del Palau ha volgut formalitzar aquesta iniciativa en un concurs i així donar veu a joves compositors i fer encara més visible el projecte Palau Vincles.

Sobre Palau Vincles

Palau Vincles va néixer l’any 2011 amb l’objectiu de fomentar la inclusió i integració social a través de la pràctica coral col·lectiva d’infants i joves a zones o en situacions vulnerades, des del convenciment del gran poder de transformació personal i social del cant coral.

Més enllà de la pràctica musical, el propòsit de Palau Vincles és aprofitar les eines que la música i concretament el cant ofereixen per al creixement personal d’infants i adolescents, tot incidint positivament en l’educació en valors, en el desenvolupament de les capacitats psicosocials i pedagògiques i oferint noves oportunitats. La igualtat, la vitalitat, la il·lusió, l’esperança, les oportunitats, el compromís, la solidaritat, el respecte per la diferència són valors vinculats a Palau Vincles.

Podeu consultar aquí les bases del Concurs.

Palau Vincles, el projecte social del Palau, convoca el I concurs de composició de cant coral: la Cançó de l’Estiu de Palau Vincles