El pianista rus Grigory Sokolov, artista predilecte del públic de Barcelona, torna aquest dijous, 6 de març, a les 20.30 h, al Palau, per interpretar la Sonata per a piano núm. 3 i deu masurques del compositor Frédéric Chopin. Convidat per setena vegada al cicle Palau 100, Sokolov està considerat com un dels millors pianistes de l'actualitat i gaudeix de l'admiració tant del públic com de la crítica.

En la primera part oferirà l'esmentada sonata de Chopin, composta l'any 1844,  en què el compositor transmet optimisme i vitalitat, malgrat que la malaltia que patia avançava implacablement. La fortalesa del "Finale: Presto non tanto" ens mostra el Chopin virtuós i apassionat, d'una èpica propera al de les balades i poloneses.

En la segona part, Sokolov interpretarà 10 de les 58 masurques del compositor polonès. Unes peces de rica inspiració temàtica, escrites en compàs ternari. Robert Schumann, en referir-se a aquestes obres, afirmava: "Cadascuna de les masurques té una funció poètica individual, quelcom de diferent en la forma i en l'expressió."

Sokolov va néixer a Leningrad, als cinc anys va començar els estudis de música i als setze va iniciar una gran carrera internacional després de guanyar el primer premi del Concurs Txaikovski de Moscou. Fa uns anys va decidir dedicar tota la seva activitat als recitals i és un dels convidats habituals, cada any, a les millors sales de concerts i auditoris europeus. És un plaer per al Palau acollir novament un concert d'aquest pianista que té acostumat el públic a uns recitals plens de moments reveladors, prodigis tècnics i desbordament de sensibilitat.

Grigory Sokolov torna al Palau de la Música Catalana el proper dijous per interpretar Chopin