Alba Ventura, una de les pianistes catalanes més internacionals i distingida com una de les hereves d’Alícia de Larrocha, es presenta dimarts, 6 de maig, a les 20.30 h al Petit Palau amb un programa titulat “Un teclat, dues ànimes”.  Un lema que fa referència a la dualitat catalana i russa de la mateixa intèrpret, que es va iniciar sota el mestratge de l’escola catalana i que després va amarar-se de l’escola russa.

Alba Ventura arriba al Palau després de l’èxit de la seva gira per la Xina oferint recitals en importants sales de Xangai, Pequín i Guangzhou, i de la gira de recitals pels Estats Units convidada per la Societat Chopin de Connecticut.

De les composicions catalanes que oferirà dimarts, destaca l’estrena a l’Estat espanyol del cinquè quadern d’Escenes del bosc de Ramon Humet, compositor resident del Palau la temporada 2013-14, i la presència de la coneguda Sonatine pour Yvette de Xavier Montsalvatge. A petició del Palau, Ventura oferirà dues obres de dues dones compositores: la Sonatina de Carlota Garriga, deixebla de Montsalvatge, i la Xacona de Sofia Gubaidulina, compositora russotàtara. El concert es clourà amb la més popular de les “sonates de guerra” de Prokófiev, l’exigent Sonata núm. 7.

El Petit Palau acull dimarts un recital d’Alba Ventura, una de les pianistes catalanes més internacionals