MERAVELLÓS MAHLER! (c)Antoni Bofill

L’espectacle compta amb la direcció musical de Pedro Pardo i direcció escènica i coreogràfica de Francesc Abós

Els propers dimecres i dijous, 22 i 23 de juliol (22 h), s’estrenarà al Palau de la Música Catalana Meravellós Mahler!, un concert-espectacle de gran intensitat musical adreçat a tots els públics amb l’objectiu d’apropar la música de Gustav Mahler, un dels grans compositors de la història universal. Prèviament a l’inici de l’espectacle, Ramon Gener introduirà la música i la figura de Mahler.

La nit i el dia, la llum i la foscor, el somriure i el plor, la sortida del sol i el crepuscle... Meravellós Mahler! és un concert colpidor, profund i alhora trepidant que ens trasllada a la Viena de la Secessió i als conflictes existencials de l’home modern. El concert-espectacle inclou referències a Alma Mahler, als pintors Gustav Klimt i Oskar Kokoschka, a l’arquitecte Walter Gropius i al novel·lista Franz Werfel. Al llarg del concert s’interpretaran vint-i-cinc fragments musicals, arranjats o adaptats pel compositor i director d’orquestra Pedro Pardo, entre els quals trobem fragments de l’obra simfònica de Mahler, lieder dels seus diferents cicles i també altres músiques que formaven part de l’entorn musical de Malher, com ara cançons tradicionals, músiques de ball de saló i obres d’altres compositors. Amb direcció escènica i coreogràfica de Francesc Abós, un grup de vuit músics d’un alt nivell musical i artístic protagonitzaran aquesta proposta d’una durada 50 minuts sense pausa.

Aquests dues sessions de Meravellós Mahler! seran el novè i desè concerts del cicle Estiu al Palau amb què el Palau de la Música Catalana reprèn l’activitat concertística després de tres mesos i mig tancat a causa de la COVID-19.

El cicle Estiu al Palau, de l’1 de juliol al 15 de setembre, ha ampliat excepcionalment el cartell ja anunciat fins a vint-i-dos concerts, dotze dels quals són noves propostes programades amb la voluntat contribuir a la recuperació del sector cultural i donar suport als músics locals i per animar el públic a gaudir novament de la música en directe al Palau de la Música Catalana amb les màximes garanties de seguretat. També s’inclouen quatre concerts que es van cancel·lar el març passat. Meravellós Mahler! s’havia d’estrenar el 15 de març passat dins cicle Concerts Familiars al Palau. Podeu veure la programació sencera d’Estiu al Palau aquí.

Fitxa artística

  • Interpretació musical: Germán de la Riva (baríton, percussió), Nerea de Miguel (mezzosoprano, violoncel, percussió), Mireia Vila (violí, percussió, veu), Laura Díaz (oboè, percussió, veu), Sergi Marquillas (trompeta, veu), Rafael Planelles (trompa, percussió, veu), Jeremy Friedman (carilló, timbales, bateria, petites percussions, veu), Pedro Pardo (piano, ukelele, veu).
  • Pedro Pardo, arranjaments i direcció musical.
  • Francesc Abós, direcció escènica i coreogràfica.
  • Amb la col·laboració especial de Ramon Gener, presentació prèvia sobre la figura de Gustav Mahler.

Podeu consultar aquí el programa del concert.

Podeu descarregar-vos aquí una fotografia de Meravellós Mahler! (crèdit: Antoni Bofill).

Podeu descarregar-vos aquí un vídeo de promoció de Meravellós Mahler!

Més informació del concert i venda d’entrades aquí.

Podeu consultar el protocol de seguretat i mesures preventives amb motiu de la COVID-19 en aquest enllaç.

 

El Palau de la Música Catalana estrena Meravellós Mahler!, amb la participació de Ramon Gener, en el marc del Festival GREC