Meravellós Mahler!
De la foscor a la llum

Descripció

Nota

ESTRENA!

Fitxa artística

Interpretació musical: Germán de la Riva (baríton, percussió), Nerea de Miguel (mezzosoprano, violoncel, percussió), Mireia Vila (violí, percussió, veu), Laura Díaz (oboè, percussió, veu), Sergi Marquillas (trompeta, veu), Rafael Planelles (trompa, percussió, veu), Jeremy Friedman (carilló) timbales, bateria, petites percussions, veu), Pedro Pardo (piano, ukelele, veu)

Pedro Pardo, arranjaments i direcció musical
Francesc Abós, direcció escènica i coreogràfica

Amb la col·laboració especial de Ramon Gener, que realitzarà una breu introducció sobre la figura de Gustav Mahler abans del concert

Detalls

Si encara penseu que la música clàssica no us interessa, és urgent que assistiu a l'estrena d'aquest concert-espectacle que ofereix el Palau de la Música Catalana en coproducció amb el Festival Grec 2020. Descobrireu la música d’un compositor romàntic, modern i brillant que no us deixarà indiferents sinó que, ben al contrari, us colpirà intensament.

Grans i menuts, amants de la música clàssica i orelles encara verges en aquests sons: aquest és un concert per a tots els públics a partir de 8 anys. Només cal estar disposat a mirar, a escoltar i a gaudir de la infinita bellesa que desprèn l’univers musical de Gustav Mahler. Les seves cançons són l’eix d’un espectacle que té molt de concert, però també de muntatge teatral amb elements coreogràfics, una proposta on la música està acompanyada de sentiments tan contradictoris com la vida mateixa. La nit i el dia, la llum i la foscor, l’alba i el crepuscle, tot forma part de l’existència i de la música de Mahler. L’escoltarem mentre els intèrprets ens contextualitzen les composicions amb referències a personatges com Alma Mahler, que va ser esposa de Gustav Mahler i més tard es va casar amb l’escriptor expressionista Franz Werfel i amb l’arquitecte Walter Gropius, fundador de la Bauhaus. Sentireu a parlar també dels pintors Gustav Klimt i Oscar Kokoschka en un concert diferent que ens parla tant de la Viena modernista de la Secessió com del viatge existencial al qual s’enfronta l’home modern.

Tot va a càrrec d’una formació de vuit músics polièdrics que interpreten una selecció de fragments musicals arranjats per Pedro Pardo a partir de la música de Mahler, però també de composicions de Richard Wagner i Johann Strauss (fill). Escoltarem Mahler en estat pur, però també Mahler amb aires de salsa i algun fragment acompanyat de l’ukelele, sempre des d’un profund respecte a l’obra original. És, en definitiva, una manera diferent de donar a conèixer la música de Mahler, un dels últims grans compositors romàntics, hereu musical de Beethoven i un gran defensor de la modernitat musical del principi del segle XX.

Dirigeixen la proposta a quatre mans el coreògraf i director d’escena Francesc Abós, format en dansa amb David Campos a Barcelona i amb una llarga experiència internacional en teatre musical, i, en el vessant musical, Pedro Pardo, compositor, director d’orquestra i de cor i pianista versàtil, especialment innovador i eclèctic, que, a més, és l’actual director titular de l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles i del Cor de l’Orfeó Lleidatà.

L’espectacle anirà precedit d’una breu introducció sobre la figura de Gustav Mahler a càrrec de Ramon Gener, divulgador musical, creador i presentador dels programes de televisió Òpera en texans, This is opera i This is art.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

 • 22 Juliol 2020
  Dc
  22:00 h
  Sala de Concerts
 • 23 Juliol 2020
  Dj
  22:00 h
  Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:25 €
Durada:80 minuts (aprox)
Organitzen:Fund.Orfeó Català-Palau de la Música i Grec Festival de Barcelona

Programa

Compartir

Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017