COR DE NOIES DE L'ORFEÓ CATALÀ (c)Ricardo Rios Visual Art

Simon Halsey el dirigirà, juntament amb altres cors que formen part del projecte educatiu coral Vocal Heroes, i amb les entrades exhaurides

El proper diumenge, 12 de maig, 20 h, el Cor de Noies de l’Orfeó Català (Buia Reixach i Feixes, directora) debutarà a la prestigiosa sala Berliner Philharmonie. Serà dins del projecte educatiu coral de l’auditori alemany, Vocal Heroes, que ajunta el cor jove Vocal Heroes, cantants amateurs, membres de la Berliner Philharmoniker i els cors convidats. Tots estaran dirigits per Simon Halsey, director artístic del projecte. El director anglès, que també és el director artístic dels cors de l’Orfeó Català i assessor artístic del Palau de la Música Catalana, ha propiciat la participació del Cor de Noies al projecte alemany. 

Vocal Heroes promou el cant coral a tota la ciutat de Berlín amb un projecte educatiu que té com a objectiu promoure l’associació local i la convivència dels veïns, a més de l’educació artística i la igualtat d’oportunitats. També fonamenta la trobada entre músics.

Per al concert de diumenge els cantants interpretaran There was a child de Jonathan Dove, per a solistes, cor adult, cor infantil i orquestra. Un oratori modern basat en la mort tràgica. El compositor va escriure la peça en homenatge al fill d’uns amics que va morir per accident als 19 anys a Tailàndia. Dove hi descriu el panorama d’una vida jove. Sota la direcció de Halsey, els cantants també interpretaran extractes de Friday afternoons de Nico Muhly. Els cors estaran acompanyats de la soprano Kirsten MacKinnon i el tenor Toby Spence. El concert inclou el disseny de videoinstal·lació d’Anna Henckel-Donnersmarck. Les entrades estan exhaurides, però el concert es podrà veure en streaming aquí.

El Cor de Noies de l’Orfeó Català,fundat el 2000, està integrat per 37 cantaires entre 16 i 25 anys. Buia Reixach i Feixes n’és la directora i Josep Surinyac el pianista. El Cor ha treballat amb els directors J. Busto, M. Minkowski, M. Valdivieso, S. Halsey, N. Huynh i J. Nott, i ha col·laborat amb l’OBC, Vespres d’Arnadí, Les Musiciens du Louvre i Gustav Mahler Jugendorchester. Ha actuat arreu d’Europa. El juliol del 2018 va actuar per primera vegada al Festival Grec interpretant l’òpera El monstre al laberint de J. Dove, juntament amb els cors de l’Orfeó Català i la JONC. La propera temporada debutarà amb l’Orquestra Filharmònica d’Israel amb la Tercera Simfonia de Mahler, dirigits per Zubin Mehta.

Simon Halsey és l’assessor de cant coral de confiança dels millors directors, orquestres i cors del món, així com un ambaixador del cant coral per a amateurs. És director coral de l’Orquestra i el Cor Simfònics de Londres, director coral del Cor de l’Orquestra Simfònica de la Ciutat de Birmingham, director artístic dels cors de l’Orfeó Català i assessor artístic del Palau de la Música Catalana, director artístic del Programa del Cor de la Joventut de l’Orquestra Filharmònica de Berlín, director del BBC Proms Youth Choir, assessor artístic del Cor del Schleswig-Holstein Musik Festival, director honorífic del Rundfunkchor de Berlín i professor i director d’activitats corals a la Universitat de Birmingham. Entre els nombrosos guardons de Halsey figuren tres Grammys, pels seus enregistraments amb el Rundfunkchor de Berlín. El 2011 va rebre l’Orde al Mèrit de la República Federal Alemanya i el 2014 va ser guardonat amb la Medalla de la Música de la Reina i el 2015 va rebre el títol de Comandant de l’Orde de l’Imperi Britànic.

El Cor de Noies de l’Orfeó Català debuta diumenge a la Berliner Philharmonie