Un cant a la natura, un crit a la terra

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana presenta "Un cant a la natura. Un crit de la terra". Un concert que vol ser una lloança i una exaltació a la natura, font d’inspiració per als compositors de tots els temps. En un moment en que la humanitat està posant en risc el planeta, aquesta proposta és una reivindicació de la bellesa del món i també vol ser un crit d’alerta per posar de manifest, amb obres corals del segle XX, que la terra està cansada i que hem de cuidar-la. Un concert que suposa un recorregut per sis segles de música coral, amb elements suggeridors com les diferents olors de bosc, de terra, de flors i de mar, que ambientaran l’espai per al gaudi del públic.

Una Schubertíada

Una proposta que recrea les vetllades organitzades per Schubert a la Viena de principis del Segle XIX, a casa de la família Sonnleithner, on es cantava, es recitava poesia, es creaven obres pictòriques...en un entorn artístic irrepetible. Una proposta escenificada amb direcció escènica d'Anna Romaní i la participació de l'actor Bernat Cot amb música coral i liederística de Schubert, però també de Haydn, Beethoven o Rossini, i on troben música, teatre, poesia i pintura al voltant de la música del gran mestre de la cançó poètica.

El cançoner popular contemporani

Dins del marc de la celebració del centenari del Cançoner Popular, i amb la idea de connectar el passat i el present, el director Xavier Puig juntament amb el musicòleg Jaume Ayats han configurat un programa d’obres recollides al Cançoner que han estat arranjades per a cor per compositors actuals i en actiu. 

El 1921 en Rafael Patxot i Jubert –important mecenes de la cultura catalana– encarregava a l’Orfeó Català la gran Obra del Cançoner Popular de Catalunya, amb la voluntat de recollir totes les tonades populars dels territoris de parla catalana. 

Cent anys després, el Cor de Cambra del Palau ens proposa completar la voluntat de Rafael Patxot i contribuir a la renovació i actualització del nostre repertori popular amb noves cançons en versions corals dels nostres millors compositors.