William Basinski

La nit del dissabte 26 al 27 d’octubre, coincidint amb el canvi d’hora, el Petit Palau obrirà les portes a les 02 AM per a una actuació protagonitzada per William Basinski, una de les figures més rellevants de les darreres dècades de la música electrònica i icona de la música ambient. Una proposta que s’emmarca en les activitats de l’Hivernacle del Palau, amb entrades exhaurides, en què els assistents arribaran a les 2 de la matinada i en sortiran a la mateixa hora, és a dir, a les 2 de la matinada, ja que l’activitat coincideix amb el canvi d’horari. Una hora que no es perd, ans al contrari, una hora que es guanya al temps, amb el creador de títols emblemàtics de l’electrònica, com The disintegration loops o el seu darrer On time out of time.

Basinski presentarà alguns dels moments més destacats de la seva trajectòria i material inèdit en un espectacle en el qual els corrents de melodies fantasmagòriques, cascades de soroll i sons hipnòtics de l’artista americà s’uniran a una exhibició visual d’Evelina Domnitch & Dmitry Gelfand, amb el títol 10.000 peacock feathers in foaming acid. El Petit Palau s’inundarà d’uns visuals en els quals làsers de colors intervenen sobre la membrana de bombolles químiques recreant al·lucinacions òptiques. Llum que escaneja parts microscòpiques de la pell del sabó per generar visuals a gran escala.

Aquesta vetllada connecta amb el fil conductor de la temporada, la transformació, des de dues vessants: com les capes del so electrònic prenen vida i les formes pròpies a través del tractament digital i, també, com la linealitat del temps es pot veure alterada i transformada només dos cops l’any amb el canvi d’horari.

Sobre l’Hivernacle del Palau

L’Hivernacle del Palau aplega un total de 60 activitats complementàries de la programació musical del Palau, la majoria gratuïtes, protagonitzades per destacades personalitats del món de la cultura, com Jörg Widmann, Chantal Maillard, Blanca Llum Vidal, Joan Fontcuberta i Joan Magrané, entre d’altres.

L’Hivernacle del Palau suposa una aposta de la institució per enriquir la reflexió i divulgació del fet musical, obrir debats a nivell artístic, presentar i explorar nous formats, i establir nous vincles amb artistes, altres institucions i nous públics. En definitiva, explorar els propis límits de la Sala de Concerts per esdevenir un centre musical en diàleg constant amb altres disciplines artístiques.

William Basinski exhaureix les localitats amb una performance visual i sonora al Petit Palau per desafiar el pas del temps