COR JOVE DE L'ORFEÓ CATALÀ-Dido & Aeneas 2013 (c) Lorenzo di Nozzi

Les representacions de l’òpera tindran lloc els dies 7 i 8 de juliol  

El Cor Jove de l’Orfeó Català recupera la seva producció de l’òpera Dido & Aeneas de Henry Purcell els propers dies 7 i 8 de juliol (Petit Palau, 20 h), amb direcció escènica de Marc Rosich i musical d’Esteve Nabona. Creada amb Òpera de Butxaca i Nova Creació, estrenada el 2013 i amb reposició el 2015, va ser la primera incursió del Cor Jove en l’òpera, que va gaudir d’un èxit rotund de públic i de crítica.

El reeixit plantejament escènic de Marc Rosich, especialista en propostes educatives en l’àmbit musicoteatral, concebut especialment per al Petit Palau, és dramàtic i imaginatiu alhora, a més d’estar centrat en el component humà. Amb una escenografia que inclou projeccions videogràfiques d’Aleix Viadé i il·luminació de Sylvia Kuchinov, Dido & Aeneas va constituir tot un repte que ha permès evolucionar i madurar vocalment i com a grup humà el Cor Jove de l’Orfeó Català. L’espectacle tanca el Cicle Coral de l’Orfeó Català d’aquesta temporada.

El repartiment de solistes inclou Elisenda Arquimbau (Dido), Pau Bordas (Aeneas), Serena Sáenz (Belinda), Toni Gubau (Sorceress), Anna Niebla (segona dona) i solistes del Cor en els papers de mariners, cortesans i bruixes. Com en les altres ocasions, l’orquestra barroca mallorquina Ars Musicae (Bernat Cabot, concertino) acompanyarà el Cor des del fossat.

El Cor Jove de l’Orfeó Català, fundat el 1986, està integrat per una seixantena de cantaires de setze a vint-i-cinc anys. Des del 2003 Esteve Nabona n’és el director i Pau Casan el pianista. Ha col·laborat amb l’OBC, Orquestra Simfònica del Vallès, London Symphony Orchestra, Gulbenkian Orchestra de Lisboa, The Sixteen Orchestra, Ensemble Pygmalion, Orquestra Barroca Catalana, Orquestra Simfònica Camera Musicae, Ensemble Méridien i Orquestra de Cambra Terrassa 48, entre d’altres. També ha treballat amb els directors Harry Christophers, Raphaël Pichon, Gianandrea Noseda, Simon Rattle, John Adams i Simon Halsey.

A més d’actuar al Palau de la Música Catalana, la seva seu, ho ha fet a Girona, Tarragona, Cervera, Terrassa, Sabadell, Palma, i a Sevilla, Granada i Las Palmas de Gran Canaria, i internacionalment a Polònia, Alemanya, Àustria, República Txeca i Holanda.

El juliol del 2018 va interpretar l’òpera El monstre al laberint de Jonathan Dove, amb tots els cors de l’Orfeó Català i la JONC, dirigits per Simon Halsey, al Festival Grec. Als Premis Goya 2019 va actuar amb la cantant Rosalía. Aquest estiu actuarà al festival Proms de la BBC a Londres.

 

Torna al Petit Palau l’exitosa producció de Dido & Aeneas de Purcell amb el Cor Jove de l’Orfeó Català