CUARTETO QUIROGA (c)Josep Molina

El proper dimarts, 12 de febrer (20 h, Sala de Concerts,cicle Palau Cambra), torna al Palau de la Música Catalana el recent premiat Cuarteto Quiroga.

La formació, que ha rebut el Premio Nacional de Música 2018 per ser “un dels conjunts de cambra més singulars de la nova generació” segons el jurat, presenta el programa “Miralls sonors”. Amb aquest concert el Cuarteto Quiroga fa un recorregut pel món: de la Viena de Haydn, passant per Budapest amb Bartók, parant a Bilbao amb Arriaga i acabant a l’Argentina de Ginastera.

El quartet, que va visitar el Palau fa dos anys amb La mort i la donzella de Franz Schubert, és considerat un dels grups més actius del panorama internacional, reconegut per la crítica i el públic per la seva personalitat amb interpretacions renovadores. Els Quiroga obriran el concert amb el Quartet núm.1, en Do major, op. 74, Hob. III:72 de Franz Joseph Haydn, un dels 68 Quartets que va escriure el compositor austríac. Després oferiran el Quartet núm. 2, Sz. 67 de Béla Bartók. I obrirà la segona part el Quartet núm. 1, en Re menor de Juan Crisóstomo Arriaga. El compositor, anomenat el “Mozart basc” per la seva precocitat, va escriure els seus Quartets quan només tenia 16 anys, sota la influència de la música de Haydn i Beethoven. Clourà el concert el Quartet núm. 1, op. 20 de l’argentí Alberto Ginastera, que sovint recrea el so de la guitarra.

El Cuarteto Quiroga, integrat pels violinistes Aitor Hevia i Cibrán Sierra, el viola Josep Puchades i la violoncel·lista Helena Poggio, es va formar amb Rainer Schmidt, Walter Levin i Hatto Beyerle. Guardonat amb múltiples premis internacionals, és habitual a les sales més importants, com el Wigmore Hall de Londres, Philharmonie de Berlín, Lincoln Center de Nova York, National Gallery de Washington o Concertgebouw d’Amsterdam, entre d’altres. El 2006 va guanyar el Premi El Primer Palau i el 2007 va rebre el Premio Ojo Crítico de RNE. La formació recentment ha participat en l’estrena absoluta de Joyce, l’última obra del director hongarès Péter Eötvös al costat del clarinetista Jörg Widmann. La formació, resident al Museo Cerralba de Madrid, porta com a homenatge el nom del violinista gallec Manuel Quiroga. 

Torna al Palau de la Música Catalana el Cuarteto Quiroga, recent guardonat amb el Premio Nacional de Música