The New Catalan Ensemble

El concert s’emmarca en les commemoracions de l’Any Carner, en el cinquantenari de la seva mort

El proper dimecres, 28 d’octubre, a les 20 h, al Petit Palau (Palau de la Música Catalana), The New Catalan Ensemble presenta Bestiari, una producció amb cançons originals del pianista, compositor i arranjador Joan Díaz (Barcelona, 1967) a partir d’una selecció de poemes del Bestiari de Josep Carner. El concert, que coincideix amb la celebració aquest 2020 de l’Any Carner, arran del cinquantenari de la seva mort, compta amb la participació de Gemma Abrié, contrabaix i veu; Carles Belda, acordió i veu; Manu Sabaté, gralla, tenora i clarinets; Juan Aguiar, guitarra, mandola i violí; Carles Marigó, teclats i efectes, i David Domínguez, percussions, i amb Josep Pedrals com a recitador. La vetllada forma part del cicle de concerts Palau Cambra.


“En apropar-nos al Bestiari del compositor Joan Díaz, ràpidament, però, hem de ser conscients que som davant d’una proposta que transcendeix plenament la simple voluntat de posar només música a una selecció de poemes del conegut recull de Carner”, explica el musicòleg Oriol Pérez i Treviño al programa de mà. El projecte, amb una clara dimensió multidisciplinària, utilitza instruments tradicionals catalans per posar música a vint-i-dos poemes de l’esmentat poemari.

 

Sobre The New Catalan Ensemble i Joan Díaz

El NewCat (The New Catalan Ensemble) és un ensemble mixt creat el 2014 per Joan Díaz que uneix el so dels instruments solistes de la cobla catalana a l’univers sonor propi d’altres llenguatges musicals. Amb tot, el NewCat no és únicament un projecte artístic, sinó que s’acompanya d’una acció social que està fermament compromesa amb la millora de la formació musical i la divulgació de la música tradicional. El fet de comptar amb músics polivalents, com també amb solistes de primer nivell, permet variar la càrrega harmònica, rítmica i tímbrica en cadascun dels temes. Amb la tercera producció del NewCat, aquest Bestiari carnerià, la formació celebra l’Any Carner amb l’enregistrament més coral que ha fet fins ara, mitjançant el segell ADEP i la discogràfica Seed Music.

The New Catalan Ensemble presenta Bestiari al Petit Palau, una producció amb música de Joan Díaz sobre poemes de Josep Carner