NL-CORS-Dudamel_170315_palau_c_L_Di_Nozzi_0150

Els cors del Palau de la Música Catalana tenen novament una presència destacada aquesta temporada 2019-20 de la Fundació OC-PMC. L’Orfeó Català i cors de l’Escola Coral seran dirigits per cinc de les batutes de més prestigi internacional al cicle Palau 100

L’Orfeó Català cantarà amb Sir Simon Rattle (London Symphony Orchestra, Crist en el Mont de les Oliveres de Beethoven, 21.01.20), Gustavo Dudamel (Cor de Cambra del Palau i Mahler Chamber Orchestra, Fidelio de Beethoven, 14.04.20) i Jörg Widmann (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, estrena coral de Widmann, 12.06.20). El Cor de Cambra del Palau actuarà, per primera vegada, amb Sir John Eliot Gardiner (Monteverdi Choir i Orchestre Révolutionnaire et Romantique, Novena Simfonia de Beethoven, 14.02.20) i, novament, amb Gustavo Dudamel. I Paul McCreesh dirigirà el Cor de Cambra i el Cor Jove de l’Orfeó Català (Gabrieli Consort & Players, Les estacions de Haydn, 02.04.20). Per la seva banda, el Cor de Noies i el Cor Infantil de l’Orfeó Català van col·laborar amb Zubin Mehta i l’Orquestra Filharmònica d’Israel amb la Tercera Simfonia de Mahler a L’Auditori, cicle BCN Clàssics (18.09.19).

És, doncs, una temporada que reflecteix la complicitat dels artistes més destacats del moment amb el projecte artístic del Palau i els seus cors, i en què l’obra de Beethoven i Bach tenen un protagonisme específic. Una temporada amb 120 concerts i 60 activitats complementàries, en què els cors actuaran molt interrelacionats i amb Pablo Larraz i Xavier Puig a l’inici de la seva tasca com a directors principals de l’Orfeó Català i del Cor de Cambra, respectivament.

El cors del Palau en gira

Aquesta temporada, el cors faran diverses actuacions i gires, tant d’àmbit estatal com internacional. El Cor de Noies va actuar València el 18 d’octubre passat, amb l’Orquestra de València (Ramón Tebar, director), en què va interpretar la Tercera Simfonia de Mahler. El Cor de Cambra viatjarà els dies 18 i 19 de desembre a Tenerife per afrontar l’Oratori de Nadal de Bach amb l’Orquesta Sinfónica de Tenerife (Antonio Méndez, director). L’abril del 2020 l’Orfeó Català i el Cor de Cambra sortiran de gira amb Gustavo Dudamel i la Mahler Chamber Orchestra amb la versió de concert de l’òpera Fidelio de Beethoven; després del concert al Palau es podrà sentir a Madrid (dia 17), Dortmund (dia 22) i Luxemburg (dia 24). Durant la gira, el 23 d’abril l’Orfeó farà un concert en solitari a la catedral de Colònia, amb Juan de la Rubia a l’orgue, en què interpretaran el Requiem de Fauré i altres obres religioses. Per a aquest concert s’organitzarà el viatge anual de socis de l’Orfeó Català.

El Cor Jove actuarà el 30 de maig de 2020 a Birmingham al costat de les University of Birmingham Voices, Thomas Trotter (orgue) i Anna Fernàndez Torres (piano), dirigits per Simon Halsey i Esteve Nabona, convidats als actes del centenari de la City of Birmingham Symphony Orchestra (CBSO), amb el Requiem de Duruflé i obres d’Elgar i Vila i Casañas.

Finalment, del 26 al 30 de juny el Cor Infantil farà un intercanvi amb La Choraline, Cheur de Jeunes de La Monnaie, en què viatjarà a Brussel·les. El Cor hi  farà dos concerts, l’un al Théâtre de la Monnaie de Brussel·les i l’altre a la ciutat de Namur; mentre que el cor belga viatjarà a Barcelona del 3 al 7 de juliol.

 

Foto principal: ©Lorenzo di Nozzi

Sis batutes internacionals dirigiran els cors del Palau aquesta temporada. També realitzaran nou actuacions nacionals i internacionals