BLOG-imatge_portada_RMC_371-retall

Ja podeu llegir la Revista Musical Catalana núm. 371, corresponent dels mesos de gener-abril 2020, que es complementa, com és habitual, amb els continguts de la pàgina web i les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram de la publicació, que s’actualitzen permanentment.

El número 371 dedica la portada al director britànic Sir John Eliot Gardiner que dirigirà la integral de les nou Simfonies de Beethoven al Palau de la Música Catalana el proper mes de febrer en cinc concerts, els dies 9, 10, 11, 13 i 14.

Gardiner ha concedit una entrevista en exclusiva a la Revista amb motiu d’aquesta integral que comptarà amb la participació del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, al costat del Monteverdi Choir, en la Novena Simfonia. El músic explica com afronta aquesta integral que portarà en gira, amb la seva Orchestre Révolutionnaire et Romantique, que ha inclòs la ciutat de Barcelona. El Palau de la Música Catalana serà l’escenari de la primera de les cinc úniques ciutats del món que comprèn la gira; les altres són Chicago, Nova York, Londres i Atenes.

També, el dossier està dedicat a Beethoven del qual aquest any 2020 se celebra el 250è aniversari del seu naixement. Un altre dels continguts destacats d’aquest número és l’article dedicat a l’edició de la correspondència entre Robert Gerhard –de qui també es commemora aquest any el cinquantenari de la mort– i Arnold Schönberg. També destaquem l’entrevista al director Gustavo Gimeno, que debutarà properament al Gran Teatre del Liceu.

Així mateix, us recomanem que no us perdeu la nova secció “La Casa dels Cants”, dedicada a l’actualitat de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. Dels continguts en destaquem l’entrevista a Joan Fontcuberta, artista plàstic convidat del Palau de la Música Catalana aquesta temporada, i un article dedicat a la Festa de la Música Coral, que tindrà lloc el proper 23 de febrer.

Finalment, aquesta edició es completa, entre d’altres, amb seccions habituals com L’ànima del so, El compositor o els Escenaris del món. També podeu escoltar la banda sonora d’aquest número al llistat d’spotify que hem creat especialment per a l’ocasió.

Podeu trobar la Revista Musical Catalana núm. 371 als punts de venda habituals i a La Botiga del Palau. També podeu la podeu obtenir en versió digital a través del portal de premsa i revistes en català iQuiosc.cat.

 

Fotografia de Sir John Eliot Gardiner: ©Sim Canetty Clarke

Sir John Eliot Gardiner, portada de la Revista Musical Catalana núm. 371