Simon Carrington

Aquest diumenge, 3 de març (12 h, Petit Palau, Cicle Cor de Cambra), el director Simon Carrington estarà al capdavant del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana presentant el programa “À la française”, un recorregut històric de la música francesa des del Renaixement, passant pel Barroc, el Romanticisme i compositors del segle XX fins a compositors actuals. Amb aquest concert es repeteix l’experiència de fa dos anys quan el director anglès ja va treballar amb el Cor de Cambra del Palau convidat pel director artístic del Cor, Simon Halsey. Una experiència que va ser molt satisfactòria per a les dues parts, motiu pel qual Carrington ha estat convidat novament per treballar amb el cor.

Diumenge obrirà el programa l’obra O vos omnes del compositor renaixentista Jacquet de Mantua. De la mateixa època, el Cor interpretarà Ego sum panis de Pierre de Manchicourt, i Tant que vivrai i Je n’ay point plus de Claudin de Sermisy. El representant de la música barroca serà Guillaume Bouzignac amb les peces Surge amica mea i Flos in floris tempore. El període del Romanticisme apareixerà amb la música d’Hector Berlioz de La mort d’Ophélie i Le chant des Bretons. Ja entrant al segle XX, de Francis Poulenc interpretarà Salve Regina. El programa reivindica la figura de la dona amb Lili Boulanger i el seu Hymne au soleil, compositora que va guanyar el Prix de Rome, guardó que havien aconseguit músics com Bizet o Berlioz. Dels nostres dies es podrà escoltar Les effets du jour de Thierry Pécou i clourà el programa la primera part d’una altra Salve Regina, en aquest cas del compositor barroc Marc-Antoine Charpentier.

El Cicle Cor de Cambra continuarà el 10 de maig amb el Cor tornant a ser dirigit per Simon Halsey, actual director artístic, per oferir l’estrena de l’obra encarregada al compositor americà David Lang. Tancarà el cicle el concert que el Cor de Cambra oferirà juntament amb la formació de música antiga La Caravaggia, amb la qual el 15 de juny interpretaran ensalades i madrigals del Renaixement català. La formació també col·labora amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, amb la qual interpretaran els Rèquiems de Fauré i Rutter, pel territori a fi d’augmentar la seva presència al país, que és un dels objectius del Cor.

Simon Carrington, professor emèrit de la Universitat de Yale, ha exercit de cantant, contrabaixista i director. Cofundador de The King’s Singers, amb ells va oferir fins a tres mil actuacions als festivals i les sales de concerts més prestigiosos del món, amb més d’una setantena d’enregistraments i participant en incomptables programes de ràdio i televisió. També s’ha prodigat com a contrabaixista a l’Orquestra Filharmònica de la BBC i després com a freelance a Londres. Especialitzat en baix continu, ha col·laborat sovint amb Sir John Eliot Gardiner i amb tota mena orquestres. Actualment manté una activa agenda com a director i professor d’interpretació coral impartint tallers i classes magistrals arreu del món.

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana és un dels cors professionals més prestigiosos de l’Estat espanyol. Va ser creat per l’Orfeó Català l’any 1990 amb la missió de difondre la música coral universal, promoure la recuperació del patrimoni musical català i fomentar la nova creació. Jordi Casas i Bayer en fou el director durant els primers vint-i-un anys. Del setembre del 2011 al juny del 2016 Josep Vila i Casañas va ser-ne el director titular. Des del setembre del 2016 Simon Halsey n’assumeix el càrrec de director artístic i des del 2018 Xavier Puig el de director principal. Jordi Armengol n’és el pianista. Dels seus darrers compromisos internacionals, cal destacar el debut l’agost del 2017 als Proms de la BBC i la gira amb Jean-Cristophe Spinosi i l’Ensemble Matheus el mes d’abril del 2018, amb concerts a Barcelona, Versalles i Lió. Destaquen igualment les recents col·laboracions amb els cantants Philippe Jaroussky i Mark Padmore i el director Daniele Gatti.

Simon Carrington és convidat novament per dirigir el Cor de Cambra del Palau amb un programa de música francesa