El cor

Des de l'inici, el Cor de Noies de l'Orfeó Català obre les portes a les seves cantaires a treballar un repertori exclusivament creat per a cors de veus blanques. És una experiència molt enriquidora per a l'Escola Coral, ja que dóna l'oportunitat a les cantaires que deixen el Cor Infantil de completar la seva educació coral en un cor per a noies.

Les 42 integrants del Cor, que tenen entre 16 i 25 anys, exploren les possibilitats sonores de les seves veus amb un treball setmanal tant de formació vocal com d'assajos. La frescor, ductilitat i tendresa de les seves veus confereix un so atractiu i especial als concerts. Però el treball del Cor va més enllà de l'àmbit vocal i s'aventura amb èxit en noves experiències que exploren altres àmbits, com la incorporació d'elements escènics. Les intèrprets assumeixen aquest repte amb il·lusió i s'hi adapten amb gran versatilitat.

Contacte i contractació

Alba Albert
Tel.: +34 681 28 99 66
[email protected]

Biografia

Fundat l’any 2000 per Lluís Vilamajó, el Cor de Noies de l'Orfeó Català està integrat per quaranta-​dues joves de setze a vint-i-cinc anys, la majoria de les quals es van iniciar als cors infantils de l’Orfeó Català. Buia Reixach i Feixes n’és la directora i Josep Surinyac el pianista.

Ha treballat amb els directors J. Busto, P. Ll. Biosca, X. Puig, M. Minkowski, E. van Tiel, M. Valdivieso, N. Huynh, J. Nott, A. Salado, G. Dudamel i Z. Mehta, i ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica Camera Musicae (Franz Schubert Filharmonia), Vespres d’Arnadí, Les Musiciens du Louvre, Orquestra Simfònica del Vallès, Jove Orquestra Nacional de Catalunya, Gustav Mahler Jugendorchester, Mahler Chamber Orchestra i Orquestra Filharmònica d’Israel. També ha col·laborat amb la cantant Noa i la companyia KuKai Dantza.

Ha actuat a diverses poblacions d’Espanya, Alemanya, França i Eslovènia. El 2005 va ser premiat al Festival de Cantonigròs. Ha enregistrat dos CD, Viatjant... i Germinans. La temporada 2016-17 va participar en el Projecte Heimat, amb el Mädchenchor Hannover, sota la direcció de Simon Halsey. El juliol del 2018 va actuar per primera vegada al Festival Grec interpretant l’òpera El monstre al laberint de J. Dove, juntament amb els cors de l’Orfeó Català i la JONC. El 2019 va debutar a la Philharmonie de Berlín, convidat al projecte coral Vocal Heroes de la Filharmònica de Berlín, sota la direcció de Simon Halsey. El mateix any va actuar al Festival de Peralada i a l’Auditori de Barcelona, i va ser finalista al concurs de cors amateurs Let the Peoples Sing. Recentment, el Cor ha estrenat Les trompetes de la mort de M. Timón amb l’OSV i l’espectacle La vie en rose, amb direcció escènica de Dani Coma (temporada 2020-21) i La victòria de la dona lluna de Ferran Cruixent (temporada 2021-22). El juliol del 2022 estrenà al Palau l’espectacle centrat en l’Stabat Mater de Pergolesi, amb Vespres d’Arnadí i direcció escènica de Marc Rosich, inclòs al Grec Festival de Barcelona.

D’aquesta temporada 2022-23 destaca la interpretació al Palau d’It's motion keeps de Caroline Shaw i el Pianto della Madonna de Jordi Domènech, al costat dels cors convidats Exaudio, Aglepta i Nàiades, i de La demoiselle élue de Debussy, amb l’OBC a L’Auditori, sota la direcció de Ludovic Morlot.

El Cor de Noies forma part de l’Escola Coral de l’Orfeó Català i rep el mecenatge de la Fundación Banco Santander.