Palau Vincles és el nou nom per al projecte social  de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, que també n'ha reformulant les línies d’actuació, a fi d’enfortir-ne el posicionament i mesurar l’impacte de la intervenció sociomusical en la millora de la vida dels participants.

Palau Vincles, fins ara anomenat Clavé XXI, té com a objectiu fomentar la inclusió social a través de la pràctica musical i coral d’infants i joves en zones o situacions vulnerables. A més, Palau Vincles també pren una altra dimensió, ja que promou la creació de xarxes amb altres entitats d’intervenció, administracions públiques i sector privat.

Entre les seves línies d’activitat, Palau Vincles tenia previst oferir el concert de Carmina Burana l’1 de febrer de 2021 amb el Cor Jove de l’Orfeó Català i la participació de 370 nens i nenes del projecte social a la Sala de Concerts, però atenent a les limitacions a causa de la COVID-19, la participació d’aquests cors al concert en directe es va haver de cancel·lar.

Amb la voluntat d’adaptació a les circumstàncies i d’oferir als participants una nova oportunitat de créixer, així com també donar visibilitat al projecte social, es va dur a terme una producció audiovisual amb l’enregistrament del concert del dia 1 de febrer del 2021 amb el Cor Jove de l'Orfeó Català i amb la intervenció dels diversos cors de Palau Vincles des de les escoles i els centres oberts respectius. El resultat és un producte audiovisual plural que podeu escoltar i veure aquí

Els més de 370 nens i nenes que participen en aquesta producció provenen de 28 corals (4 d’escoles, 5 de centres oberts i les 2 formacions centrals de Palau Vincles). Han estat més de dos mesos d’enregistraments als centres esmentats, una producció que ha suposat noves dosis d’il·lusió i empoderament per als cantaires, que han vist com el ritme d’assajos i de concerts s’ha vist afectat per la pandèmia.

Aquest és, doncs, un exemple de com el Palau s'ha s’adaptat a la situació pandèmica i posa el focus i tots els esforços per poder continuar, d’una banda, oferint música en viu i, de l’altra, fomentant la inclusió a través de la música i el cant coral gràcies a la tecnologia i les noves plataformes, com Palau Digital.

Palau Vincles, el Projecte Social del Palau