LARRAZ, Pablo (c)Ricardo Ríos

La Junta directiva de l’Orfeó Català ha nomenat Pablo Larraz nou director de l’Orfeó Català a partir del mes de setembre. Larraz, fins ara director principal del cor, assumirà també la direcció artística de l’Escola Coral i la direcció del Cor Jove. Simon Halsey, que el 2016 va ser nomenat director artístic dels cors del Palau i assessor artístic de la Fundació, continuarà vinculat a la institució com a director principal convidat i ambaixador dels cors del Palau. El nomenament de Pablo Larraz respon a l’objectiu de reforçar els vincles entre els cors de la casa compartint programes i concerts. La voluntat és desenvolupar un projecte comú d’acord amb el lema “Tots som Orfeó i tots som Escola”, per imprimir una mateixa filosofia i línia de treball a tota la casa i fomentar la cohesió i implicació col·lectiva en el projecte. Per poder desenvolupar aquesta tasca, el cor de l’Orfeó comptarà amb una subdirecció, que liderarà Montse Meneses, i el Cor Jove incorporarà Oriol Castanyer com a codirector.

El nou projecte treballarà per consolidar l’alt nivell musical actual i l’excel·lència. També es vol aconseguir un segell musical i humà propi, que pugui ser referència per al cant coral català i d’arreu. Es mantindran els projectes internacionals amb grans directors i orquestres mitjançant la tasca de Simon Halsey. S’establiran noves aliances amb directors i orquestres i s’ampliarà el repertori simfònic, gràcies a la maduresa i el bon nivell vocal del cor, també amb composicions contemporànies que situïn els cors a l’avantguarda. Igualment es continuarà vetllant per la interpretació i divulgació del repertori català (tradicional i d’autor), tot afavorint la creació de repertori de compositors i compositores del país i d’arreu. És voluntat del nou projecte fer nous enregistraments de l’Orfeó i d’altres cors de la casa per deixar testimoni sonor d’aquests repertoris i editar les obres i els encàrrecs. 

També es volen fomentar els vincles amb l’ESMUC i el Conservatori del Liceu, aprofundir els vincles amb els cors, les entitats i les poblacions del país i amb les diverses federacions corals (FCEC, CJC, SCIC). Quant al projecte formatiu, es vol desenvolupar i fer evolucionar el projecte de llenguatge musical i de classes de cant establint una mateixa línia pedagògica entre l’Escola Coral i l’Orfeó Català.

El Palau de la Música Catalana vol agrair molt especialment la dedicació i el compromís d’Esteve Nabona, director artístic de l’Escola Coral i director del Cor Jove, que ha portat el Cor a unes fites altíssimes d’excel·lència i que ha dotat de personalitat l’Escola Coral, gràcies a la qual els cors que en formen part: Cor Jove, Cor de Noies, Cor Infantil, Cor Mitjans i Cor Petits, han esdevingut formacions de referència al país. El concert de comiat de Nabona, que mantindrà els seus càrrecs fins al proper mes de setembre, serà el proper 22 de maig, en què el Cor Jove, dirigit per ell mateix com a titular, interpretarà el Requiem de Fauré, obra molt estimada per la formació.

El proper mes de setembre Pablo Larraz explicarà als mitjans de comunicació els detalls del projecte.

(fotografia de Pablo Larraz © Ricardo Ríos)

Pablo Larraz serà, a partir del setembre vinent, el director de l’Orfeó Català i el director artístic de l’Escola Coral