Dijous, 7 de març, a les 20 h al Petit Palau, l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA) oferirà el segon concert del seu cicle estable al Palau de la Música Catalana. La formació serà dirigida en aquesta ocasió i per primera vegada per Nacho de Paz, un dels directors espanyols més prometedors de la seva generació, especialista en música contemporània.

El programa incorpora dues obres de Joan Guinjoan, compositor resident del Palau la temporada 2012-13, escrites per a cordes: Díptic per a 8 violoncels (2000) i Ambient núm. 1 per a cordes (1977), i es completa amb la Nit transfigurada (1899) d'Arnold Schönberg, probablement l'obra més coneguda d'aquest compositor, considerat una figura clau i imprescindible de la història de la música clàssica.

L'ONCA –amb el seu director fundador Gerard Claret– és una de les agrupacions del seu gènere més rellevants de l'àmbit cultural d'influència catalana. La propera cita del cicle serà el dijous 18 d'abril amb un concert que presentarà obres de Joan Manén i la versió per a clarinet i orquestra de Porgy and Bess de George Gershwin. El cicle, organitzat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i la Fundació ONCA, té el patrocini del Govern d'Andorra i de la Fundació Crèdit Andorrà.

Nacho de Paz dirigeix l’ONCA al Petit Palau amb obres de Guinjoan i Schönberg