Divendres 15 de febrer, a les 19 h, l'organista Maria Nacy inaugura el Cicle d'Orgue al Palau. Una sèrie de tres concerts en què el protagonista absolut és l'orgue que presideix la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana, construït entre el 1906 i el 1908 per la casa Walcker de Ludwigsburg per encàrrec de l'Orfeó Català, i restaurat l'any 2003 pel prestigiós orguener Gerhard Grenzing.

Nacy, reconeguda internacionalment per una forta personalitat interpretativa i una capacitat especial per saber combinar les múltiples possibilitats sonores de cada orgue, oferirà un programa antològic en què afrontarà obres del gran clàssic Johann Sebastian Bach i el seu deixeble Johann  Ludwig  Krebs, juntament amb una peça del postromàntic alemany Max Reger i un clàssic del segle XX com és Paul Hindemith.

A més, el concert inclourà l'estrena absoluta de l'obra de Miquel Roger (1954) Obsti-nation. Una peça que, segons el mateix autor, "només pretén ser un discurs teixit en forma musical, que alhora és l'esdevenir d'un estat emocional d'obstinació, per tal d'aconseguir un gran desig i repte."

David Malet, el proper 8 de març, amb un programa virtuosístic integrat per obres de referència de Bach, Franck i Messiaen; i Bernhard Haas, el 5 d'abril, que oferirà la segona versió per a orgue de la Sisena de Bruckner, completaran aquest cicle organitzat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana.

Maria Nacy inaugura el Cicle d’Orgue al Palau amb l’estrena absoluta d’una obra del català Miquel Roger