COVID-19. Protocol de seguretat i mesures preventives. MÉS INFO

Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Marco Mezquida improvisa al piano per celebrar el cinquè aniversari del seu debut al Palau

MEZQUIDA, Marco (c)Mireia Miralles

Dilluns que ve, 3 d’agost (Sala de Concerts, 21 h), el pianista Marco Mezquida oferirà al Palau de la Música Catalana un recital en solitari amb improvisacions i cançons en el marc del cicle Estiu al Palau. Un viatge estètic que conjuga jazz d’avantguarda, música contemporània i tècniques esteses de piano, amb música popular, sons folklòrics i melodies pop, justament cinc anys després del seu debut a la sala modernista, també en solitari.

Mezquida, considerat un dels talents més destacats dels darrers anys, mostrarà la materialitat i exuberància del seu so, així com la riquesa harmònica del seu llenguatge i la capacitat per transmetre emocions. Com ell mateix diu: “La meva il·lusió és sentir la llibertat de poder-me quedar el temps que vulgui en un acord o en un passatge, o fer una melodia curta i que això m’obri tot un món. L’objectiu no és sorprendre el públic, sinó sorprendre’m a mi mateix”. El concert tindrà una durada aproximada de 60 minuts, sense pausa.

 

Sobre Marco Mezquida

Premsa, programadors i públic coincideixen a assenyalar Marco Mezquida (Maó, 1987) com una de les aparicions més brillants i prometedores a l’escena musical peninsular en dècades. Els seus col·legues de l’Associació de Músics de Jazz i Moderna de Catalunya l’han distingit Músic de l’Any en quatre ocasions. Ha gravat diversos discos, vint-i-tres com a líder, amb els seus propis projectes artístics, i una quarantena com a sideman. Una vertiginosa activitat concertística l’ha portat a actuar en importants auditoris i sales de trenta-cinc països i als festivals i clubs de jazz més importants del món.

Va estudiar piano a l’Escola Municipal de Música de Maó amb Tomé Olives i Ricard Ramisa; anys més tard va seguir estudiant piano jazz i improvisació amb Suso González, piano clàssic amb Isabel Fèlix i orgue amb Tomé Olives. Es va llicenciar el 2009 a l’ESMUC, on va estudiar la carrera de piano amb el mestratge d’Agustí Fernández, Lluís Vidal, Albert Bover, Juan de la Rubia i Luca Chiantore. Des de llavors, Mezquida s’ha posicionat entre els músics més valorats i sol·licitats del panorama jazzístic i de les músiques improvisades a Espanya, i és considerat un dels artistes més complets i expressius de la seva generació.

Com a intèrpret, ha col·laborat amb músics prestigiosos, com Lee Konitz, Dave Liebman, Bill McHenry, Chris Cheek, Elliot Zigmund, Perico Sambeat i Javier Colina, entre d’altres. En el món de la dansa, ha col·laborant amb Sol Picó, Laia Molins, Juan de Juan i Joan Taltavull, i per al teatre ha compost i gravat la música de dues produccions dirigides per Julio Manrique, entre altres projectes.

Ha rebut diversos guardons, com el Premi Ciutat de Barcelona 2019, Premi Altaveu 2015 i dos premis Enderrock a millor disc de jazz de l’any, entre d’altres. Va ser elegit Personatge Rellevant de la Vida Menorquina l’any 2018. Darrerament destaquen els seus projectes amb Chicuelo, Carles Marigó i Sílvia Pérez Cruz.