escola pere vila-visita-junta-directiva

Aquest curs 2018-19 és el segon en què el Palau de la Música Catalana, mitjançant Clavé XXI, i l’Escola Pere Vila de Barcelona mantenen la col·laboració dins el Projecte Escoles Tàndem que promou i supervisa la Fundació Catalunya-La Pedrera.

Si el curs passat va servir per aproximar les dues institucions i aprofundir en el coneixement mutu, aquest segon any la col·laboració ha fet un pas endavant i ha esdevingut més visible en el currículum i el dia rere dia de l’Escola. Un altre aspecte rellevant d’aquest curs ha estat l’entrada amb més força d’alguns membres de l’equip de Clavé XXI, com són les directores Mariona Fernàndez i Glòria Fernàndez i la logopeda Marina Pintanel. Aquest any una representació de la Junta Directiva de l’Orfeó Català, encapçalada per la presidenta, Mariona Carulla, va visitar l’Escola per conèixer de primera mà el projecte.

L’Escola Pere Vila, d’educació infantil i primària, està situada al passeig de Lluís Companys, al costat de l’Arc de Triomf i molt a prop de l’edifici modernista. Algunes de les línies d’actuació iniciades aquest curs i que pretenen incidir en el currículum del centre a través de la música, el cant coral i la veu són:

  • S’ha escollit la veu com a fil conductor durant tot el curs. Totes les classes han triat un nom relacionat amb la veu.
  • S’han posat en marxa dos cors, en horari lectiu, per als dos grups de primer de primària, dirigits per la Mariona Fernàndez, i participaran al Concert de Fi de Curs de Clavé XXI que se celebrarà a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana.
  • S’han establert 30 hores de formació per al claustre de l’Escola, impartides per professionals del Palau. La finalitat és donar una orientació molt pràctica i dotar de recursos el professorat perquè els puguin aplicar a l’aula i relacionar els continguts.
  • Marina Pintanel, logopeda de Clavé XXI, ha visitat diverses aules de l’Escola durant l’horari lectiu.
  • Els professionals del Palau han assistit a algunes reunions de cicle de l’Escola.
  • S’han fet trobades periòdiques de les directores de Clavé XXI amb les especialistes de música del centre escolar.
  • Les professionals del Palau han assessorat les especialistes de música de l’Escola en l’elecció del repertori del Concert de Nadal, que aquesta vegada s’ha fet a la mateixa Escola i no al Petit Palau com l’any passat.
  • Les directores de Clavé XXI han ideat diversos projectes pedagògics al voltant de la veu (els anomenats “ambients” i “caixes”).
  • S’ha cedit un piano de paret, situat al vestíbul de l’Escola, en col·laboració amb l’Associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona.

Línies principals del curs 2018-19 per a l’Escola Pere Vila