20181203-Josep-Colom

El proper dimecres, 13 de febrer (20 h, Sala de Concerts,cicle Palau Piano), el reconegut pianista Josep Colom interpretarà les últimes tres Sonates que va compondre Ludwig Van Beethoven: la Sonata núm. 30, en Mi major, op. 109, la Sonata núm. 31, en La b major, op. 110 ila Sonata núm. 32, en Do menor, op. 111.

El pianista barceloní és un dels artistes que forma part dels Retrats d’aquesta temporada del Palau de la Música Catalana, que fomenta les relacions estables entre la Sala de Concerts i els intèrprets. En el cas del mestre Colom, aquesta temporada hi actuarà en dues ocasions: el proper recital de piano aquest dimecres, 13 de febrer, i el 20 de març, en un concert de cambra al costat dels germans Tomàs.

Josep Colom, que és un dels pianistes catalans més reconeguts internacionalment, com a intèrpret i com a professor, completarà el programa de dimecres intercalant les tres darreres Sonates de Beethoven amb les Sis bagatel·les, op. 126, l’última obra per a piano que va escriure el compositor alemany. El pianista també interpretarà l’obra Stella de Josep Maria Guix, compositor convidat d’aquesta temporada al Palau.

Inici de l’Itinerari Lletraferits
Relacionat amb el concert del mestre Colom es dona el tret de sortida a l’Itinerari Lletraferits de l’Hivernacle del Palau, que vincula la literatura i la música. Aquest itinerari proposa quatre trobades a llibreries de Barcelona que relacionen els llibres amb quatre concerts del Palau. Les trobades són coordinades per María José Anglés de Musicològics. Aquesta tarda, a les 19 h, a la Llibreria Calders de Barcelona es parlarà sobre el llibre Els estranys de Raül Garrigasait amb presència del mateix autor. Aquesta novel·la, ambientada a la Solsona carlina, va guanyar el Premi Llibreter i el Premi Òmnium el 2017. La conferència es vincularà amb el concert del pianista Josep Colom, perquè Beethoven és el nexe d’unió entre els dos personatges principals del llibre. Les trobades són gratuïtes amb aforament limitat.

Les tres darreres Sonates de Beethoven sonaran amb Josep Colom al Palau de la Música Catalana