RMC_376_portada_Laia_Masramon-detall-BLOG

Ja podeu llegir la Revista Musical Catalana núm. 376, corresponent als mesos de maig-agost de 2022, que es complementa, com és habitual, amb els continguts de la pàgina web i les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram de la publicació, que s’actualitzen permanentment.

Aquest nou número de la Revista Musical Catalana dedica la portada i l’entrevista principal, que signa Albert Torrens, a la pianista bagenca Laia Masramon, que torna al Palau de la Música, escenari del seu debut professional, amb un projecte propi a l’entorn dels quartets per a piano de Brahms i al costat de tres destacats músics internacionals (Palau Cambra, 17.05.22). També Albert Torrens conversa amb el director francès Ludovic Morlot, nou director titular de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya a partir de la propera temporada.

El dossier està dedicat al centenari de la mort de Felip Pedrell, amb articles de Jorge de Persia, Francesc Cortés i Oriol Gracià. Altres continguts destacats d’aquest número fan referència a aniversaris i efemèrides com els 20 anys de l’Institut Ramon Llull, els 500 anys de l’estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa, els 200 anys del ballet Cendrillon de Ferran Sor, estrenat a Londres el 1822, i els 70 anys de la fundació de Joventuts Musicals d’Espanya. També destaquen els articles d’Ana María Dávila amb l’oferta musical dels principals festivals d’estiu a Catalunya, que recuperen la normalitat desprès de dos anys de pandèmia, i d’Albert Torrens, en conversa amb Mercedes Conde (directora artística adjunta del Palau), sobre la presència de la tecnologia en la programació de la sala modernista.

Com és habitual, la secció La Casa dels Cants recull l’activitat dels cors de la família de l’Orfeó Català i l’actualitat de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. En aquesta ocasió es reflexiona sobre el concepte vertebrador de la nova temporada de concerts 2022-23 del Palau de la Música a partir de la conversa amb dos dels artistes convidats: el compositor Ferran Cruixent i l’artista digital Anna Carreras. I també una entrevista amb Mariona Carulla, que s’acomiada com a presidenta de l’Associació Orfeó Català i de la Fundació desprès de dotze anys de mandat (més un, en funcions) al capdavant de la institució.

Aquest número es completa, entre d’altres, amb seccions habituals: El compositor, dedicada a Pauline Viardot; Escenaris del mon, dedicada al Teatre Colón de Buenos Aires; Investigadors; i Melòmans, en què el periodista Antoni Bassas explica el seu gust musical.

Us convidem, doncs, a llegir aquest número 376 de la Revista Musical Catalana que podeu trobar als punts de venda habituals, o bé en versió digital a través del portal de premsa i revistes en català iQuiosc.cat.

També podeu escoltar la banda sonora d’aquest número a la llista d’Spotify que hem creat especialment per a l’ocasió.


Fotografia de Laia Masramon (portada RMC 376): ©Quim Roser

Laia Masramon, portada de la Revista Musical Catalana núm. 376