GANCEDO, Mercedes i MIRALLES, Beatriz (piano) (c)Antoni Bofill

Dimarts que ve, 1 de setembre (Sala de Concerts, 21 h), la soprano Mercedes Gancedo, guanyadora del Premi El Primer Palau 2017, oferirà al Palau de la Música Catalana, dins el cicle Estiu al Palau, un recital de cançó, gènere en què posseeix un talent especial. Acompanyada per la pianista Beatriz Miralles, la seva acompanyant habitual, la cantant argentina fincada a Catalunya oferirà un programa variat en el qual no faltaran composicions dels seus compatriotes Carlos Guastavino i Alberto Ginastera, dos dels creadors més importants de l’Argentina, amb què iniciarà el recital. La cantant també mostrarà les seves qualitats teatrals amb cançons de cabaret de diversos autors.

De Guastavino, Gancedo cantarà Pueblito, mi pueblo, Jardín antiguo, Pampamapa, Bonita rama de sauce i La rosa y el sauce, mentre que de Ginastera oferirà Canción al árbol del olvido i Cinco canciones populares argentinas. Ja en el terreny teatral i de la cançó de cabaret, Gancedo cantarà obres d’autors ben diferents, com Kurt Weill (Speak low), Erik Satie (La diva de l’Empire), William Bolcom (Amor, Song of black Max George), Benjamin Britten (Tell me the truth about love i Calypso) i Francis Poulenc (Les chemins de l’amour). El concert tindrà una durada aproximada de 60 minuts, sense pausa.

 

Sobre les intèrprets

Mercedes Gancedo (Buenos Aires, 1990) debutà amb 18 anys en el rol de Despina (Così fan tutte de Mozart) al Teatro Roma de Buenos Aires. Formada amb Jaume Aragall, Teresa Berganza, Mirella Freni, Montserrat Caballé i Cecilia Bartoli, entre d’altres, Gancedo combina la seva faceta operística amb l’activitat en el camp del lied i la música simfònica. Ha guanyat diverses beques (Fundació Mozarteum, Fundació Victoria de los Ángeles) i premis (Concurs Francesc Viñas i Premi El Primer Palau, entre d’altres) i ha estat dirigida per Gustavo Dudamel, Enrico Delamboye, Riccardo Frizza i Josep Pons, entre d’altres. Dels seus darrers rols operístics destaquen Elle (La voix humaine de Poulenc), Mariana (Mariana en sombras de García Demestres) i Lola (Cavalleria rusticana de Leoncavallo). És habitual als escenaris del Gran Teatre del Liceu, Festival Castell de Peralada, Festival LIFE Victoria, Schubertíada de Vilabertran, Palau de la Música Catalana, Oxford Lieder Festival i Fundación Juan March.

La pianista Beatriz Miralles va fer els estudis superiors de piano clàssic al Conservatorio Superior de Música de Madrid amb la catedràtica Pilar Bilbao, tot cursant, a més, l’especialitat d’acompanyament vocal amb el professor Juan Antonio Álvarez Parejo. S’ha format també amb els pianistes Leonel Morales, Iván Cítera, Ofelia Montalbán i ha rebut masterclasses de diversos professors internacionals. Durant l’escola d’estiu 2013 del Conservatori Superior de Freiburg aprofundí en el Liedgestaltung (acompanyament vocal) amb el repertorista Matthias Alteheld i l’any 2016 finalitzà el Màster de Lied Victoria de los Ángeles a l’ESMUC, sota el mestratge de Francisco Poyato.

Des de l’any 2015 Mercedes Gancedo i Beatriz Miralles formen duo estable. El desembre del 2017 van gravar el seu primer disc: Cooking America! També han enregistrat dues obres per a l’àlbum Líricas de Daniel Lozano i una maqueta amb Catalunya Música al Petit Palau.

La soprano Mercedes Gancedo oferirà un recital de cançó argentina i de cabaret al Palau de la Música Catalana