La pianista veneçolana Gabriela Montero actuarà al Palau de la Música Catalana el proper dissabte, 2 de febrer, a les 19 h, amb l'Orquestra Simfònica del Vallès i sota la direcció de seu titular, Rubén Gimeno, en el cicle Concerts Simfònics al Palau. La pianista oferirà ExPatria, un poema simfònic escrit per ella mateixa que va significar el seu debut com a compositora i en què "vol donar veu als veneçolans" i expressar el seu dolor arran del que a parer seu és una deplorable situació social del país. Montero també interpretarà el Concert per a piano i orquestra núm. 5, op. 73, "Emperador" de Ludwig van Beethoven.

Reconeguda internacionalment pel seu virtuosisme al piano i per la seva singular capacitat d'improvisació davant de qualsevol auditori, Gabriela Montero  té un palmarès pràcticament inabastable. Ha col·laborat amb directors com ara Claudio Abbado, Gustavo Dudamel, Lorin Maazel o Leonard Slatkin.

Amb una activitat incansable que l'ha portat per escenaris de tot el món durant més d'una dècada, Montero és actualment la solista preferida de moltes de les orquestres simfòniques més reconegudes del panorama internacional. Sota el guiatge de la gran Martha Argerich, és una pianista amb una facultat poc freqüent, que li permet acabar els recitals bastint una improvisació a partir d'una melodia coneguda proposada per algú del públic.

El concert es completarà amb la Fanfare for the Common Man d'Aaron Copland i el Ballet Estancia, op. 8 d'Alberto Ginastera, compositor argentí deixeble de Copland que va escriure la peça quan tenia 25 anys. A més, i com és habitual al llarg de la temporada, l'equip creatiu de Comediants, artista resident de la Simfònica, animarà l'escena.

La pianista veneçolana Gabriela Montero actuarà al Palau de la Música Catalana al costat de l’Orquestra Simfònica del Vallès