20190225-Valentina-Lisitsa

El proper dilluns, 25 de febrer (20 h, Sala de Concerts,ciclePalau Piano), Valentina Lisitsa, la primera estrella d’internet de la música clàssica debutarà al Palau de la Música Catalana. 

La pianista ucraïnesa, resident als Estats Units, és especialista en la música de Serguei Rachmàninov i compositors minimalistes, com Philip Glass, compositor convidat aquesta temporada al Palau. En aquesta presentació interpretarà un repertori molt variat. Iniciarà el recital amb la famosa Sonata per a piano núm. 14, en Do sostingut menor de Ludwig van Beethoven, batejada cinc anys més tard de la mort del compositor com a Clar de Lluna pel poeta alemany Ludwig Rellstab.

Continuarà el concert amb un compositor actual. Lisitsa, amb més de 147 milions de visites i 400.000 subscriptors a les xarxes socials, interpretarà una selecció de fragments de la Suite Orfeo de Philip Glass, basada en l’òpera de cambra Orphée del mateix compositor nord-americà.

Obrirà la segona part del recital amb Quadres d’una exposició de Módest Mussorgski, que en va fer la versió per a piano fugint de la versió orquestral del compositor Maurice Ravel. Valentina Lisitsa clourà el concert amb la Suite d’El trencanous, un dels ballets més famosos que va compondre Piotr Ílitx Txaikovski.

Valentina Lisitsa, que es va fer famosa a través d’internet, ha convertit el seu èxit en carrera mundial i ha tocat a les principals sales d’Europa, els Estats Units, Amèrica del Sud i Àsia. També és artista resident de la International Musikfestspiele Saar i al Festival Palermo Classica. Al Royal Albert Hall de Londres davant vuit mil persones va oferir una actuació en la qual el públic va poder triar el programa.

La pianista Valentina Lisitsa debuta al Palau de la Música Catalana