NOSRATI, Schaghajegh (c)Irène Zandel

Dimecres que ve, 12 d’agost (Sala de Concerts, 20 h), la pianista alemanya Schaghajegh Nosrati debutarà al Palau de la Música Catalana dins el cicle Estiu al Palau. Considerada una intèrpret extremament versàtil, que s’ha posicionat internacionalment com a pianista de concert gràcies a la reconeguda reputació com a intèrpret de Bach, oferirà un programa amb obres de Bach, Haydn i Beethoven. La seva trajectòria està marcada per diversos primers premis en concursos de piano nacionals i internacionals, i nombroses actuacions molt lloades en prestigiosos escenaris i festivals d’Europa, els Estats Units i l’Àsia.  

Nosrati iniciarà el concert amb un dels punts claus de l’opus de Bach, com són les Partites; concretament tocarà la Partita núm. 2, en Do menor, BWV 826. A continuació una obra per a piano de Haydn, l’Andante con Variazioni en Fa menor, Hob. XVII/6, una de les peces més aconseguides de les que va compondre per a teclat. La pianista acabarà el recital amb la Sonata núm. 23, en Fa menor, op. 57, “Appassionata” de Beethoven, considerada una de les que millor expressa l’autèntica dimensió de l’obra del compositor en la seva maduresa. El concert tindrà una durada aproximada de 75 minuts, sense pausa. 

  

Sobre Schaghajegh Nosrati 

Schaghajegh Nosrati (Bochum, Alemanya, 1989) va començar a tocar el piano als quatre anys i a partir del 1997 esdevingué alumna de Rainer Maria Klaas. El 2007 ingressà a la Hochschule für Musik und Theatre Hannover per estudiar amb els professors Einar Steen-Nökleberg i Christopher Oakden, i interpretació amb Ewa Kupiec. També ha rebut consells de Robert Levin, Angela Hewitt, Murray Perahia, Daniel Barenboim i Sir András Schiff.  

Elogiada per Sir András Schiff (“és molt estrany que un jove músic es dediqui a la música de Bach com ho fa Schaghajegh Nosrati. Ella entén i toca aquesta gran música amb sorprenent claredat, puresa i maduresa”), la temporada 2015-16 Schiff la va convidar a participar en la sèrie de concerts Building Bridges amb recitals a Frankfurt, Berlín, Zuric, Nova York, Brussel·les i Düsseldorf. També destaca la seva gira conjunta amb ell i la Cappella Andrea Barca el 2018, amb el Concert per a dos pianos de J. S. Bach en auditoris com l’Elbphilharmonie d’Hamburg, Musikverein de Viena, Mozarteum de Salzburg, Konzerthaus de Dortmund, Lucerne Festival i Tonhalle Düsseldorf. També ha debutat a la Xina, el 2017, amb una gira per diverses ciutats del país, entre les quals Pequín i Xangai, i el debut a la Pierre Boulez Saal de Berlín, el 2019, tot substituint Radu Lupu per malaltia. 

Amb el segell alemany Geniun Classics, el 2015 va gravar el seu primer CD amb L’art de la fuga de Bach, i el 2017 els Concerts per a piano i orquestra, BWV 1052-1054 de Bach amb la Deutsches Kammerorchester de Berlín, ambdós aclamats per la crítica. L’octubre del 2019 el segell alemany Cavi Music va llançar el seu darrer CD amb una selecció d’obres per a piano sol de Charles-Valentin Alkan. 

La pianista Schaghajegh Nosrati debutarà al Palau de la Música Catalana amb obres de Bach, Haydn i Beethoven