OLIVÉ, Josep-Ramon

Hi intervindran l’Amatis Piano Trio, el baríton Josep-Ramon Olivé i l’arpista Anaïs Gaudemard

El proper dijous, 7 de febrer (20 h, Petit Palau), l’Amatis Piano Trio estrenarà una nova edició del cicle ECHO Rising Stars, que presenta el talent emergent als principals auditoris d’Europa. Aquest circuit permet que, a proposta dels auditoris que formen part de l'organització, entre els quals el Palau de la Música Catalana i l’Auditori de Barcelona, diverses agrupacions de cambra hagin estat seleccionades per presentar-se en concert a les principals sales d'Europa.

L’Amatis Piano Trio, format per la violinista alemanya Lea Hausmann, el violoncel·lista britànic Samuel Shepherd i la pianista holandesa-xinesa Mengije Han, arriba presentat per: Festspielhaus Baden-Baden, Kölner Philharmonie, Konzerthaus Dortmund i Elbphilharmonie Hamburg. A la primera part del concert interpretaran el Trio per a piano, en Do major, Hob. XV:27 de Franz Joseph Haydn i el Trio per a piano núm. 1, en Do menor, op. 8 de Dmitri Xostakóvitx. A la segona part completarà el concert l’estrena de la peça Moorlands del compositor suec Andrea Tarrodi, una obra que ha estat encarregada per la mateixa European Concert Hall Organisation (ECHO). Tancarà el programa el Trio per a piano núm. 1, en Re menor, op. 49 de Felix Mendelssohn.

L’Amatis Piano Trio, fundat el 2014, ha guanyat prestigiosos premis, com el Grachtenfestival-Concours d’Amsterdam, el Parkhouse al Wigmore Hall, el segon premi al Joseph Joachim Competition a Weimar, així com els títols de Millor Talent Clàssic Holandès 2016 i de Nova Generació d’Artistes de la BBC 2016-2018. Gràcies al cicle ECHO Rising Stars actuaran a vint-i-tres prestigioses sales de concerts d’Europa.

El baríton català Josep-Ramon Olivé hi actua a proposta del Palau de la Música Catalana i l’Auditori de Barcelona
Enguany el cicle presenta al Palau dos concerts més amb joves músics escollits pels membres de l’European Concert Hall Organisation. El 4 d’abril (20 h, Petit Palau), presentat pel mateix Palau de la Música Catalana i l’Auditori de Barcelona, serà el torn del baríton català Josep-Ramon Olivé, el primer de l’Estat a guanyar la Gold Medal de la prestigiosa Guildhall School. Estarà acompanyat pel pianista britànic Ian Tindale i estrenarà un cicle de cançons de la compositora catalana Raquel García-Tomás. Clourà el cicle l’arpista francesa Anaïs Gaudemard, guanyadora de l’International Harp Contest d’Israel.

La nova edició del cicle ECHO Rising Stars al Petit Palau presenta nous talents emergents