Renée Fleming

Una oportunitat única per gaudir de l’aclamada soprano

El proper dimarts, 5 de febrer (20 h, Sala de Concerts), corresponent al cicle Palau 100, el Palau de la Música Catalana acollirà el recital líric d’una de les sopranos més aclamades mundialment. Renée Fleming torna quinze anys després de l’última visita a la Sala de Concerts, ara acompanyada pel pianista Hartmut Höll. Serà una oportunitat per gaudir d’una de les escasses dates en recital que ofereix la diva nord-americana, després de retirar-se de l’òpera representada fa dos anys al Metropolitan de Nova York.

Reconeguda per la bellesa de la seva veu i una extraordinària capacitat de comunicació, Fleming i Höll protagonitzaran un concert que començarà amb cinc lieder de Johannes Brahms (Vergebliches Standchen, op. 84 núm. 4; Die Mainacht, op. 43 núm. 2; Da unten im Tale, WoO 33 núm. 6; Meine Liebe ist grün, op. 63 núm. 5 i Wiegenlied, op. 49 núm. 4). El programa continuarà amb música composta per la mateixa soprano o que ha interpretat en bandes sonores de pel·lícules nord-americanes. Del guanyador del Premi Pulitzer el 2012, Kevin Puts, interpretarà Letters from Georgia (Introduction, Taos i Canyon). Completaran la primera part del recital unes peces d’Heitor Villa-Lobos, Friedrich von Flotow i la famosa “Cançó a la Lluna” de l’òpera Rusalka d’Antonín Dvořák. A la segona part de la soirée interpretarà obres de Licinio Refice, Ruggero Leoncavallo, Franz Lehár, Francesco Paolo Tosti, Franz Lehár, John Kandar, Maury Yeston i l’ària “Signore, ascolta”de l’aplaudida Turandot de Giacomo Puccini.

Renée Fleming és una de les cantants més aclamades i guardonades dels nostres temps. El president dels Estats Units, Barack Obama, li va lliurar la Medalla Nacional de les Arts. Guanyadora de quatre Premis Grammy, ha cantat en grans esdeveniments, com la cerimònia dels Premis Nobel o el concert del Jubileu de Diamant de la reina Elisabet II al Palau de Buckingham. L’any passat va rebre a Londres el premi Artista Femenina de l’Any dels Classic Brit Awards, i també va ser guardonada amb el Premi Edison Oeuvre a Amsterdam. Actualment està nominada a dos Premis Grammy, com a millor enregistrament d’òpera (Der Rosenkavalier) i millor àlbum de teatre musical (Carousel). L’any passat també va estar nominada a un Premi Tony per la seva interpretació a Broadway de Carousel. A més a més d’aparèixer a les bandes sonores de Three billboards outside ebbing, Missouri i la guanyadora de l’Oscar a la millor pel·lícula del 2018, The shape of water, Renée Fleming és la veu cantant de Julianne Moore a la pel·lícula Bel canto. La seva agenda de concerts el 2019 inclou Chicago, Nova York, Boston, Amsterdam, París i Pequín. El mes de juny farà el debut teatral a Londres amb The light in the Piazza al Royal Festival Hall.

Hartmut Höll, reconegut mundialment amb més d’una setantena de CD publicats, ha rebut múltiples premis, com el Robert Schumann de la ciutat alemanya de Zwickau. Durant més de quatre dècades Höll ha col·laborat estretament amb Mitsuko Shirai en el repertori de lieder. I durant gairebé dues dècades ha acompanyat Renée Fleming en concerts per tot Europa, Austràlia, Àsia i Amèrica del Nord. També ha impartit classes magistrals al Seminari Internacional de Música de Weimar, Festival de Música de Schleswig-Holstein, i a Jerusalem, el Caire i els EUA. Igualment, ha ofert conferències sobre la interpretació del lied a la Universitat de les Arts de Zuric. Des del 2007 ocupa el càrrec de rector de la Universitat de Música de Karlsruhe.

Dimarts, una hora abans del concert, a la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català, amb accés gratuït, tindrà lloc la conferència Parlem de Música amb el musicòleg i periodista Luis Gago al voltant d’aquest concert de Palau 100.

La gran diva nord-americana Renée Fleming ofereix un recital líric al Palau de la Música Catalana