La Filharmònica de Berlín, una de les orquestres més emblemàtiques del món, sota la direcció del seu titular Sir Simon Rattle, obrirà el proper dilluns 1 de juliol de 2013, a les 20.30 h, la temporada 2013-14 del Palau de la Música Catalana en un concert històric amb l'Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau. Un esdeveniment excepcional, que ja ha exhaurit les localitats, i en què l'orquestra berlinesa actuarà per primera vegada al costat de les formacions catalanes.

L'Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau interpretaran amb l'orquestra el Requiem de Fauré, una peça emblemàtica del repertori universal, en què els cors reforçaran les seves potencialitats. En la segona part del concert, s'oferirà  la Segona Simfonia de Robert Schumann, que va ser escrita d'una tirada durant el mes de desembre de 1845 i que és un homenatge als models clàssics que tant admirava el compositor. En la peça, caracteritzada per una unitat temàtica, tonal i formal,  hi ha referències a Bach, Schubert, Beethoven, Haydn i Mozart.

Aquest concert és el retorn de la formació alemanya al Palau després de deu anys de la seva darrera actuació, en aquella ocasió sota la direcció de Mariss Jansons. En total, la Berliner Philharmoniker ha estat en sis ocasions al Palau de la Música Catalana, amb un total d'onze concerts, la primera de les quals l'any 1908, amb motiu de la inauguració de la sala, amb tres concerts dirigits per Richard Strauss. També serà la primera vegada en què el prestigiós batuta Simon Rattle es presenta a l'escenari del Palau amb aquesta formació. Rattle va debutar al Palau l'any 1975, amb 21 anys, al capdavant de l'English Chamber Orchestra.

Tret de sortida de la temporada 2013-14

El concert del proper 1 de juliol obre una temporada que per segon any consecutiu s'ha presentat de manera unitària i que gira al voltant dels objectius estratègics de la institució: l'excel·lència, la participació, el compromís social i la catalanitat. La proposta, fidel a aquests  objectius, apel·la al talent, la creativitat i la imaginació per mantenir un model compromès amb el caràcter extraordinari dels concerts, amb la presència de les millors figures internacionals i els grans repertoris, la centralitat coral, i la promoció i difusió de la música catalana.

La temporada acollirà altres grans cites ineludibles, com l'actuació de Martha Argerich amb Gidon Kremer (28/11/2013); les Variacions Goldberg interpretades per Evgeni Koriolov (09/12/2013);  el retorn al Palau de Lorin Maazel, al capdavant de la Filharmònica de Munic (19/02/2014); el recital de Grigory Sokolov (06/03/14); el concert del Monteverdi Choir dirigit per Sir John Eliot Gardiner amb motiu del 50è aniversari del cor (07/03/14); la fascinant lectura de la Passió segons sant Joan de Bach amb el so del Bach Collegium Japan sota la direcció de Maasaki Suzuki (24/03/2014); el concert que oferiran l'Orfeó Català i el Cor de Cambra amb la Royal Philharmonic Orchestra, sota la batuta de Charles Dutoit (04/04/14); l'actuació de l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera amb Gustavo Dudamel (09/04/2014); els debuts al Palau de Pablo Heras-Casado, amb solistes de luxe i l'Orfeó Català (28/04/2014), i d'Anna Netrebko amb un programa d'àries veristes i de G. Verdi (21/05/2014) o el programa que oferirà la soprano María Bayo al costat del Cor de Cambra del Palau i l'Orquesta Sinfónica de Navarra, amb Víctor Pablo Pérez en la direcció (03/06/14).

La Filharmònica de Berlín i Sir Simon Rattle obren la temporada 2013-14 del Palau amb l’Orfeó Català i el Cor de Cambra en un concert històric