DAMRAU, Diana (c) Jiyang Chen

El proper dimecres, 22 de maig (20 h, Sala de Concerts), torna al Palau de la Música Catalana la soprano alemanya Diana Damrau, acompanyada per Xavier de Maistre, l’arpista més reclamat de l’actualitat. Considerada una de les millors sopranos del món, presentarà un programa íntim que l’artista descriu com a souffle romantique.

Obrirà el recital amb una selecció de lieder de Felix Mendelssohn. Tot seguit Xavier de Maistre interpretarà Le rossignol de Franz Liszt, arranjament per a arpa sola, sobre una melodia russa d’Aleksandr Aliàbiev. La soprano tornarà a l’escenari per interpretar cinc peces impressionistes de Serguei Rachmàninov i clourà la primera part amb música del també rus Aleksandr Vladimir Vlasov i La font de Bakhtxisarai.

En contrast total, a la segona part oferirà un programa de mélodie francesa, des de Chansonesque i la música folklòrica de Reynaldo Hahn fins a arribar a les grans harmonies de Francis Poulenc, del qual interpretarà La courte paille, un recull de set cançons basades en poemes de Maurice Carême. El recital es clourà amb Les chemins de l’amour. Entremig De Maistre interpretarà Légende, per a arpa sola, d’Henriette Renié, sobre el poema Les elfes de Leconte De Lisle.

Diana Damrau fa més de dues dècades que triomfa als escenaris operístics i participa als concerts més importants d’arreu. El seu ampli repertori abasta rols de soprano lírica i de coloratura actuant a La Scala de Milà, Bayerische Staatsoper, Metropolitan Opera de Nova York, Royal Opera House de Londres, Wiener Staatsoper, Opéra National de París o al Festival de Salzburg. Ha rebut el títol de Kammersängerin i ha forjat estrets vincles amb la Bayerische Staatsoper de Munic. Enregistra en exclusiva per a Warner/Erato. Aquesta temporada 2018-19 és artista resident al Barbican Centre de Londres. A més d’un recital amb Helmut Deutsch, ha actuat amb l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Bavaresa i Mariss Jansons. Durant la propera temporada continuarà la col·laboració amb aquesta orquestra i cantarà a diverses ciutats culturals europees i al Carnegie Hall de Nova York les Quatre últimes cançons de Richard Strauss. A més, farà recitals amb Sir Antonio Pappano, i tornarà a La Scala de Milà amb Romeo et Juliette, a la Bayerische Staatsoper amb I masnadieri i al Met amb Maria Stuarda.

Xavier de Maistre, nascut a Toló (França), el 1973 va rebre el primer premi del prestigiós International Harp Competition de Bloomington, als Estats Units; aquell mateix any va esdevenir el primer músic francès de ser admès a la Filharmònica de Viena. Com a solista ha actuat sota la batuta de nombrosos directors de prestigi, com Sir André Previn, Sir Simon Rattle, Riccardo Muti, Daniele Gatti, Philippe Jordan, Kristjan Järvi, Bertrand de Billy, Andrés Orozco-Estrada, Daniel Harding o Mirga Gražinytė-Tyla, entre d’altres. Recentment ha estat convidat per orquestres de renom, com les de Chicago, Mont-real, São Paulo i Birmingham, així com l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Finlàndia, les filharmòniques de Londres i la Xina, i la Tonhalle-Orchester de Zuric, NDR Elbphilharmonie Orchester d’Hamburg, Gürzenich Orchester Köln, Mozarteumorchester de Salzburg i Orchestre de la Suisse Romande. Apassionat de la música de cambra, actua amb Diana Damrau, Daniel Müller-Schott, Baiba Skride, Antoine Tamestit, Mojca Erdmann i Magali Mosnier. El 2008 Xavier de Maistre va esdevenir artista exclusiu de Sony Music i va gravar-hi el seu primer àlbum, Nuit d’étoiles, dedicat a Debussy. Va ser guardonat amb el premi Echo Klassik com a instrumentista de l’any.

La Diana Damrau més íntima arriba al Palau amb l’arpista Xavier de Maistre